Mammut Bus
Vertical-Life
Climb to Paris
POWERED BY Mammut Logo
9 8 7 6 5 4 3 2 1 0 9 8 7 6 5 4 3 2 1 0
9 8 7 6 5 4 3 2 1 0 9 8 7 6 5 4 3 2 1 0
9 8 7 6 5 4 3 2 1 0 9 8 7 6 5 4 3 2 1 0
9 8 7 6 5 4 3 2 1 0 9 8 7 6 5 4 3 2 1 0
9 8 7 6 5 4 3 2 1 0 9 8 7 6 5 4 3 2 1 0
9 8 7 6 5 4 3 2 1 0 9 8 7 6 5 4 3 2 1 0
9 8 7 6 5 4 3 2 1 0 9 8 7 6 5 4 3 2 1 0
9 8 7 6 5 4 3 2 1 0 9 8 7 6 5 4 3 2 1 0
meters to Paris
VERTICAL-LIFE STATS
0
Members
0
Total ascents
0
Ascents last 30 Days
0
Ascents last 24 hours
Sweden

"ny skandal i landslaget"

Kom igen 8a.nu! Detta "nyhets" inlägg är under all kritik. - Är detta verkligen en nyhet? - Är det inte ett väldigt tillvridet inlägg i en debatt? Och hör det i så fall inte hemma här på ert forum? - Vilken var den förra "skandal"en? - Varför väljer ni att utelämna en del av personernas namn? När det ändå är uppenbart vilka de är. - Vad vill ni med inlägget? Skapa debatt eller misskreditera "tränaren" och "tävlingsklättraren"? Skärpning! / Fredrik Eckardt news Ny skandal i landslaget 2005-03-14 I alla sporter kopplade till RF förutom i SKF gäller att; • Förbundskaptenen bestämmer, • Landslaget/Bidraget baseras på resultat, och • Landslagsmedlemmar ska ställa upp på landskamper, NM osv. Inom SKF gäller istället att de två tränarnas röster tillsammans väger starkare än Förbundskaptenens när det gäller vilka som ska tas ut till landslaget etc. SKF har sedan några år kontinuerligt fört en uppdaterad ranking, baserat på nationella och internationella resultat, som har varit vägledande för uttagningar. Landslagets utformning som de nya t ränarna har bestämt bygger numera inte längre på vem som har visat bäst tävlingsresultat. Said Belhaj har varit i ledningen på den officiella svenska tävlingsrankingen i både Svårighet & Bouldering sedan en tid tillbaka. Trots detta har tränarna föreslagit att han bara ska få 50 % av den som får mest bidrag. När det gäller Difficulty kan man ifrågasätta rankingen eftersom det arrangeras så få svenska tävlingar, varför tränarna även borde ta hänsyn till resultaten på NM och SM som avgörs inom tre veckor. Den som ska få 10 000 kr så mycket bidrag som Said ska inte ställa upp på NM & SM, varför Said automatiskt kommer att stärka sin ranking position. Tränarna har alltså bestämt att en landslagsmedlem är så bra att han är värd dubbelt så högt bidrag som alla andra. Är det inte då tränarnas skyldighet att se till att han som är så bra ska representera Sverige vid årets viktigaste tävling när Nordiska Mästerskapet arrangeras i Stockholm? Tydligen inte, istället ska tränaren och landslagsmedlemmen arbeta tillsammans och bygga lederna på NM, där alltså eventuella framgångar inte verkar påverka landslagets utformning för 2005. Kommentar: Personen som ska få dubbelt så mycket pengar har varit Nordens överlägset bästa tävlingsklättrare mellan åren 1999 – 2003. Han känner sig, fullt logiskt, inte motiverad av att deltaga på NM och SM utan vill satsa hela sin fokus på den internationella tävlingsarenan inklusive VM i Tyskland senare i sommar. Notera också att alla inblandade parter har fått ta del av 8a's ståndpunkt och att tränarna numera har erbjudit Said ytterligare 5 000 kr. Said glädjer sig åt at bidraget är större än förra året men anser det mer vara en fråga om rättvisa och principer än pengar.
Tack för synpunkter. Det hade varit bättre att komma med en kortare info under nyhetssidan och länkat till inlägget på detta forum. Fel av oss! Det känns onödigt att ta upp skandlerna igen. Alla finns dokumenterade på 8a. Att utelämna en persons namn är alltid en avvägningsfråga. För väldigt många är det inte uppenbart vem det är och det är principen som är intressant inte personen namn. Med inlägget vill vi informera om sakförhållanden samt skapa debatt (det borde vi har gjort på forumet). Som vi skriver så är det 'fullt logiskt' att 'tävlingsklättraren, som du kallar honom, inte känner sig motiverad för ännu ett NM. Vi misskrediterar således inte honom. Vi har i efterhand fått kännedom att inte heller Ingela Nilsson ska ställa upp. Detta innebär att de svenska klättrare med överlägset bäst tävlingsresultat inte ska vara med och representera Sverige i landskampen som ett NM innebär. Är inte det konstigt att Sverige inte ställer upp med det starkaste landslaget i säsongens viktigaste tävling. Vad skulle media skriva om Carro och Holm skulle avstå från Finnkampen och istället arbeta som funktionärer? /Jens Larssen
När du skriver Karro och Holm och Finnkampen så finns det en väsentlig skillnad. Finnkampen ligger nämligen i slutet av tävlingssäsongen, då allt viktigt är gjort och vila, och följande ny grundträning, väntar. Då är det ganska naturligt att man ställer upp, det finns ju liksom inget att förstöra. Jag är däremot högst tveksam till ifall Carro eller Holm hade avbrutit träningslägret på Cypern strax före OS, för att åka och köra en Finnkamp. Men i vårt fall kommer väl klätter-SM och NM mitt i grundträningen för WC? Får man då t.ex. en skada (eftersom man, hur det nu än är, är benägen att ta i lite extra ifall man tävlar), så kan hela träningsupplägget och kanske även tävlingssäsongen vara kvaddad. Vi skulle allstå kanske kunna få våra bästa att ställa upp ifall den nationella tävlingskalendern var mer samkörd med den internationella? Har någon över huvud taget funderat i de banorna? Jag vill med detta inte kritisera någon, det är kanon att det finns arrangörer till våra tävlingar, det ligger massa jobb bakom och det kommer att bli två finfina tävlingar, det är jag säker på. Jag vill inte heller kritisera den som ifrågasätter varför det är på ett eller annat sätt, för vettigt hållna debatter leder förhoppningsvis till nya bra lösningar. Det enda jag hoppas göra är att kasta lite nytt ljus på saken. Allt som är bra kan ju bli ännu bättre!