Mammut Bus
Vertical-Life
Climb to Paris
POWERED BY Mammut Logo
9 8 7 6 5 4 3 2 1 0 9 8 7 6 5 4 3 2 1 0
9 8 7 6 5 4 3 2 1 0 9 8 7 6 5 4 3 2 1 0
9 8 7 6 5 4 3 2 1 0 9 8 7 6 5 4 3 2 1 0
9 8 7 6 5 4 3 2 1 0 9 8 7 6 5 4 3 2 1 0
9 8 7 6 5 4 3 2 1 0 9 8 7 6 5 4 3 2 1 0
9 8 7 6 5 4 3 2 1 0 9 8 7 6 5 4 3 2 1 0
9 8 7 6 5 4 3 2 1 0 9 8 7 6 5 4 3 2 1 0
9 8 7 6 5 4 3 2 1 0 9 8 7 6 5 4 3 2 1 0
meters to Paris
VERTICAL-LIFE STATS
0
Members
0
Total ascents
0
Ascents last 30 Days
0
Ascents last 24 hours
Sweden

Byt namn på nazistled - kom med förslag!

Som några av er kanske vet arbetar jag på en ny tryckt förare över Småland. På Tjursbo finns leden "Bultad neger", ibland kallad "Bultad n". Jag tror varken på policydokument eller myndighetsöversitteri. Jag tror att vi klättrare klarar av att lösa sådana här frågor själva. Vad ska leden heta i nya föraren? Hjälp till att föreslå ett nytt namn. ("Bultad n" är en halvdålig kompromiss, tycker jag.) Om förstebestigare Jens Lindbäck läser detta kommer hans förslag att äga företräde.
JAg tycker att Påven är Pedifil vore ett passande namn, eller "Rätttrogenhet går före allt vad individuell frihet har att gör med" eller "Partiet bestämmer allt" eller "En Bultad Socialdemokrat" kanske, eller "rättvisa är en social inrättning inrättad av de stora idiologiska förkämparna för att tjäna folket oavsätt vad de tycker" eller " du skola inte hava några andra bultar än borrbultar". Jag tycker vi skickar en motion till Riksdagen så de kan röstapå några av dessa och så kanske vi kan invigaklippan igen och den nämndaleden. Kanske Prins Daniel kan komma och så sätter vi Jens (Lindbäck men andra förslag kanmottagas) på ett bål ochså får prinsen tända på. Och sedan chippar vi ner leden så man kan åka rullstol upp för den så att den blir tillgänglig för alla så att ingen blir diskriminerad. Vart vill jag komma? Ingen aning! Detta är inget påhopp på dig Andreas utan, som så många andra som sitter vid tanjentbordet och författar så hade jag inget bättre för mig! fast det hade jag egenligen men det blev inte av. =(
 Skönt inlägg, Martin...
@ Andreas, lagg ner det dar med att byta namn pa leder. @ Martin stort skratt!
"Bultade nejder" kanske?
Tack Jenny, bra förslag. Har själv funderat på "bultad nasse", men det känns på något underligt sätt som om man bara vevar vidare... En titt i SAOL inspirerar till fler tankar kring prefixet "N": natur, neuros, nirvana, nit, njutning, noja, nåd. @ David: Lätt för dig att säga som inte ska ge ut en guidebok med detta osmakliga lednamn, en bok som ska bevaras på KB och div bibliotek för all framtid, som kanske ges i julklapp till klättrande barn samt ev behöva stå till svars inför journalister om varför du tycker det är OK. Jag håller med om många saker du säger i ämnet i andra trådar, men i min bok kommer lednamn som "Bultad neger" inte in.
Det ar en sjalvklar ratt du har som ansvarig utgivare Andreas. Respekteras!
Namnförslag: FBUKK - "Förstabestigaren ber om ursäkt för det kränkande namnet" Problemet jag ofta hamnar i när jag diskutera rasism med folk som aldrig utsatts för det är att vissa inte förstår hur kränkande det är. Första gången någon kallade mig jävla svartskalle fattade jag ingenting, första gången någon slog mig för att jag inte är svensk (Folkets hus i Surahammar 1983) fattade jag ingenting. När en lärare i min sons skola säger "så gör vi i Sverige" (Göteborg 2008) blir jag så arg att jag ser rött. Och när rättshaverister som David Fält vill försvara lednamn i nåt slags korståg för yttrandefriheten blir jag bara så trött. Stå på dig Andreas, yttrandefriheten är jätteviktig men alla rättigheter kräver också ansvar. Bara för att jag har rätt att säga vad jag vill betyder inte att jag får kränka andra.
@Alvaro Om du med detta extremt onyanserade pahopp forsoker implicera att jag ar rasist vill jag att du ber om ursakt nu. Jag ar adopterad fran Brasilien och har lika mycket ratt som dig att kanna mig krankt.   Sedan visar du bra prov pa din oppenhet och tolleranss mot dina medmanniskor som du fordommer for sin trangsynthet mot dig genom att kalla mig rattshaverist. Knanner du mig? Kanner du till nagot som rattfardigar det uttalandet?  Ar inte det du sager nar du kallar mig rattshaverist lika javla illa som att jag skulle kalla dig for korkad svartskalle som inte fattar den svenska tryckfriheten.  OBS Detta ar inget rasistiskt pahopp pa dig utan ett exempel. Nu ska jagh ut och klattra kanske du ocksa borde gora istallet for att gnalla pa mig
Tagga ner David, ingen kallar dig rasist. Men det är kul att du som ger dig på alla gnäller som en liten unge när någon sätter åt dig lite ...
Efter att vi har fått många klagomål och även uppmanat "User Deactivated" att sluta med personangrepp etc så har vi beslutat att stänga ner hans konto för en period. Det är tråkigt att vi måste göra så men att man modererar forumtrådar på detta sätt börjar bli allt mer vanligt på nätet.  Samtidigt är det en nödvändighet för att forum på sikt ska kunna överleva.
Jappe jag håller med dig...men om nu de sk Nazistnamnen gör att klippan stängs och att kanske andra accessen till andra klippor äventyras måste dessa namn naturligtvis bort.
Det kan ju finnas sätt att genom lednamn tematisera nazismen och kommentera historiska begivenheter på sätt som inte uppfattas som politiskt inkorrekt. Här följer ett par förslag:"Hess var Hitlers sekreterare", "Skicka Hess till England", "Hess blev dömd i Nürnberg", "Hess var också nazist". Och så vidare.
"Hess mot folkgrupp" http://www.sverigeforaren.se/index.php/G%C3%A5seborg http://www.sverigeforaren.se/index.php/G%C3%A5seborg/Hess_mot_folkgrupp
Hej Andreas. Jag har för mig att jag en gång i tiden, innan klippan ännu var officiell, var med västerviksklättrarna till Tjursbo. Då har jag för mig att man pratade om leden som bultneger  utifrån att den som borrade upp den hade upplevt det som ansträngande och undsluppit sig ett "här hänger man som en bultneger" anspelande på hårt arbete och slaveri. Hur man därifrån gick till Bultad Neger är för mig däremot en gåta.  Kanske en historia som leder till ett för publicering mer passande namn.
@8a.nu!Jag tycker att det är synd att ni bannar David, han tillför en hel del i dina debatter. Kom igen banna oss alla, eller låt oss föra talan och posta inlägg som vi vill. Har David skrivit skit om andra, det är hans problem, inte ditt Jens. Låt David skämmas istället, och sluta dela ut röda kort!
Jag har fått väldigt många klagomål på hans inlägg. Det är möjligt att du gillar dem men det är kanske för att han ännu inte har attackerat dig. I det stora hela så tror jag de flesta önskar forum som handlar om klättring och inte bara massa ovidkommande saker som detta inlägg. Man kan tex statistikt se att intresset för ett forum dramatiskt minskar så fort det kommer för många ovidkommande inlägg. Vill du hålla på i samma anda föreslår jag att du följer bloxc.com där det mesta ju är struntprat. Det var den anledningen tex som gjorde att Jug, där bloxc har sitt ursprung, la ner sitt forum.
Så du menar alltså att om många klagar på det någon skriver åker denne ut?
Starkt Andreas H att du tar ställning. Jag tycker det är viktigt att komma ihåg att yttrandefrihet inte är av gud given. Den har vi så länge vi förvaltar den väl. Den som vill kan kalla det självcensur, men ingen författare i världen är SKYLDIG att ta in ett smaklöst lednamn i sin bok bara för att någon förstabestigare spånat ihop nåt dumt i fyllan. Bra att du tar ansvar för vad du publicerar!
Alvaros:"Och när rättshaverister som David Fält..." , snacka om ovidkommande.
Du har fel Jens.
PREVIOUS
1