Mammut Bus
Vertical-Life
Climb to Paris
POWERED BY Mammut Logo
9 8 7 6 5 4 3 2 1 0 9 8 7 6 5 4 3 2 1 0
9 8 7 6 5 4 3 2 1 0 9 8 7 6 5 4 3 2 1 0
9 8 7 6 5 4 3 2 1 0 9 8 7 6 5 4 3 2 1 0
9 8 7 6 5 4 3 2 1 0 9 8 7 6 5 4 3 2 1 0
9 8 7 6 5 4 3 2 1 0 9 8 7 6 5 4 3 2 1 0
9 8 7 6 5 4 3 2 1 0 9 8 7 6 5 4 3 2 1 0
9 8 7 6 5 4 3 2 1 0 9 8 7 6 5 4 3 2 1 0
9 8 7 6 5 4 3 2 1 0 9 8 7 6 5 4 3 2 1 0
meters to Paris
VERTICAL-LIFE STATS
0
Members
0
Total ascents
0
Ascents last 30 Days
0
Ascents last 24 hours
Sweden

Bästa citat!

Vi startar en tråd där vi efterlyser de bästa citaten. Vad sägs om de här... "Jag är för bredaxlad!" En mycket känd klätterprofil förklarar varför han inte kan vila på greppet där Said vilar. "Jeg byter till flash, hvor är neste store grip!" Ole-Petter Hoel, från Steepstone, känner desperationen närma sig i El Chorro 1995.
"Det är svårt att njuta när man veta att man ska dö" sagt av en smått stressad klättrare lång över sin säkring med markfallspotentiential på Tyresö i Stockholm.
Den här är inte så dum heller: "Det kanske ser svårt ut, men jag tar inte alla grepp!" Sagt på 4- led i Fituna av ung herre med hjälm & "shiny gear".
"Håll i dig en stund, jag ska bara gå och slå en drill" sagt av kär klätterkamrat som säkringsman mitt under en tung sportled på Häggsta
? ?
- Just pull harder and stand on your feet. wolfgang gulich tipping a questioning man who asked how to progress in the sport!
"står du bra där?" Klassisk fråga från säkringsmannen... "jag är av medellängd och har således både en kort och långs nackdelar." "Jag kan inte twist'a för jag är så bredaxlad"
Man ska inte skylla ifrån sig, då får man bara igen. Så här sa min klätterguru till mig i fjol när jag gnällde: Jag: "Jag är för kort, jag når inte" Gurun: "Mjaha, hur kort är du då?" Jag: "160 cm" Gurun (flinande): "Jasså du, men Lynn Hill är 157 cm och hon skulle komma upp här" Ärsch!!!!!
Eller.. Flytta högerfoten!! Svar: Vilken höger..
"Men dra då!" Sagt på rungande Närkemål av lätt irriterad flicka som gick som andreman på Lilla berget, Ågelsjön.
"Jag måste spy nu" Andreas H på utsteget till Lavskägge, Ågelsjön, dagen efter en vild festkväll vid tälten tillsammans med Erik Zeitz.
En svensk klätterprofil och tillika grundare av denna sida försöker ragga på en spanjorska vid en klippa i södra Andalusien. Den hormonstinne svensken bröstar upp sig och inleder konversationen med ett hurtigt -"Hola!" Varvid den spanska skönheten fullkomligt tillintetgör hans självförtroende genom att replikera med ett föraktfullt -"Adios!" Ridå för honom och jubel bland polarna på gamhyllan!!
Hur leden "otra derecha 6b+" (andra högern) fick sitt namn. När José skulle flasha en bouldertravers i Valonsadero (Soria/Spanien) fick han beta av Juan. Juan sa "derecha" (höger) men en något skakig José slängde desperat ut vänster hand och försökte krampaktigt hålla sig kvar i en liten list varvid alla "duktiga förstå-sig-påare" på gamhyllan skrek "Otra derecha" och bröt ut i ett hjärtligt gapskratt... - Jag har så ont i fingrarna att jag att jag inte kan känna dem ??????? - En liten tjej som provar på att klättra ute för första gången undrar hur hon ska komma ner. -Jag hissar ner dig säger pappan. VA??? Ska jag kissa ner mig??? (Tumbo-klippan 2002).
- "...och jag som tänkte säga att jag har lite ont i stortån". Sagt av en kille som skulle prova på att klättra vid CRUX´s utomhusvägg i Lund när han såg undertecknad klättra med en underbensprotes. - "%##x!$%%" Mitt svar till den något dryge semesterseglaren som påpekade att det finns en trappa till vänster (Kanalklippan - 2002).
Det var lite svårt att se, så jag frågar klättraren som jag säkrar: "Var det där sista bulten?". Svar: "Ja, i princip". Kan någon vara snäll och svara på vad "I princip" betyder just i det här sammanhagnet??? Svaret blir liksom roligare och roligare ju mer man tänker på det :-)
Jag och en färsk kamrat var vid häggsta och klättrade. Det kommer fram en okänd klättrare och frågar om vi har någon förare? varpå min kamrat snabbt svarar -Nej, det är bara vi två!? .... jag och den okände står och gapar en stund innan gapskrattet utbryter!!!
"I didn't know if it was left or right. I went left and it was right." (Hört i El Chorro)
En duktig inomhusklättrare introduceras i utomhusklättringens mysterier. Sagda klättrare tittar på en list som verkar lämplig för högerfoten, men sätter inte genast dit skon utan undrar: "Ingår den här"? Till hans förvåning utbröt stor munterhet bland övriga.
I dag var det en annan kompis som stod för en höjdare: "Tänk att det går om kring folk på stan med fräscha armar".
"Jag är för lätt för mina fingrar. Jag får inget tryck" sagt av Tina Är detta ett vanligt fenomen??
'Tränar jag mer power så schpricker jag' - Gällivare klättrare svarar när han får tips i Niemisel.
Vår gode vän Staffan hängde på en led i Hålsunga och vi alla kände med honom, när han efter ett par försök sa: - Äh, jag är bajsnödig och omotiverad, ta ner mig Jag som klättrade brevid höll på att falla av när jag brast ut i ett gapskratt. //Tina
PREVIOUS