26 April 2013

Boulder session på Labbet

Torsdagen den 25 april var det dags för Boulder Session PreSM på Klätterlabbet i Göteborg. En öppen tävling med formatet klättra så många problem du kan på 2,5 timmar. Det är en populär tävlingsform som lockar alla, från barn till tävlingsklättrare.
– Det blev en riktigt bra tävling, med roliga problem och bra spridning på svårighetsgraderna, sade en nöjd Ricardo Morales efter tävlingen.
Ricardo, som driver Klätterlabbet, hade till sin hjälp en del problembyggare, bland dem Björn Strömberg som tog en paus från förberedelserna inför Boulder SM på Nordic Outdoor mässan den 4-5 maj.
– Vi ser på denna upplaga av Boulder Session som en uppvärmning inför SM. Jag hoppas att många kommer till Nordic Outdoor och tävlingen på Svenska mässan, för det blir en unik tävling då publiken från mässsan kommer att skapa en härlig stämning, säger Björn.

Allt som allt fanns det 99 problem att klättra och  drygt 60 personer deltog på Boulder Session, vinnarna blev Nelly Moén och Olof Hedberg, båda från Kvibergs KK.

Att vänta på sin tur ingår i formatet.
Nelly Moen & Olof Hedberg
Det gäller att hitta rätt bland alla grepp.
Problembyggaren Björn Strömberg testar fingerstyrkan.
Ricardo Morales lottade ut fin-fina priser från sponsorer.
Avslappnad publik.
Olof Morsing, en av många talanger från Kvibergs KK.
Thea Novaq var en av de yngsta deltagarna.
Drygt 60 personer var med och tävlade.
Gia Kourouklidou visar hur det ska gå till.
Björn Strömberg i farten.
Cecilia Horak hittar balansen.


0 comments
Favorites