GO TO GLOBAL SITE   se es us fr za it
de ca au no
at br ru ch
gb pl nl sk
Hem | Nyheter | Videos | Artiklar | Galleri | Klippor | Gyms | Sök - Tick List | Forum | Ranking | Blogs | Kontakt | Ny Medlem
Forum: SWE / News / Västervikstidningen kopierar 8a's artikel Login in to contribute
Västervikstidningen kopierar 8a's artikel
OffLine 8a.nu
  2015-01-22 00:00:00    
8a's artikel rörande att Västervik blev topprankat av The Guardian har plockats upp av bland annat SKF samt Västervikstidningen som kör den som huvudnyhet idag på sportsidorna. Helt häpnadsväckande är dock att tidningens artikel i princip är en exakt kopia på 8a's artikel utan att man ej ens gjort en referens.
OffLine E *
  2015-01-22 21:21:33    
Kan det inte vara så att det är en artikel där Jim har sagt likadant till tidningen som till 8a? Det finns fler citat i tidningsartikeln än vad som finns på 8a, så det pekar ju mot det? För övrigt har väl referenshantering varit ett problem även för 8a.nu? 
OnLine Jens Larssen
  2015-01-22 22:52:28    
Chefredaktören har nu ringt och bett om ursäkt och de ska publicera detta i tidningen. Självklart hade jag kollat med Jim innan jag skrev denna nyhet om kopiering.
OffLine Glenn Bildredaktör
  2015-01-23 00:12:54    
Varför svarar inte herr 8a på folks frågor kring sitt eget beteende gällande liknande frågor? Vad jag också kan minnas så har 8a fått mycket kritik för att göra exakt samma sak när ni kopierat artiklar från engelska och italienska sidors artiklar utan att ange referens. Dessutom så ställer Robin Dahlberg en mycket intressant och minst sagt relevant fråga på ett annat forum, som än så länge är obesvarad. - Innan man anklagar andra för journalistisk ohederlighet kanske man ska se till att själv lever efter de principer man nu implicit hävdar. Eller hur tänker du när du stjäl andras bilder utan att fråga (dvs upphovsrättsbrott).
OnLine Jens Larssen
  2015-01-23 09:04:53    
Tråkigt att du inte vågar uppge ditt namn.

8a har för vana att börja med en länk till källan när vi använder info från andra artiklar. Av de ca 10 000 artiklar som 8a har publicerat så har vi endast i några fall fått kopieringskritik och typiskt nog så har merparten av all kritik under 15 år kommit från Bergsport och Andreas Harne.

Det gäller bilder inte tagna av honom utan samma bilder som flertalet webbsidor har använt och där källa till annan fotograf och webbsida angetts. Harne har då skickat skadeståndsanspråk för att han ändrat ljuset på bilden och att vi kopierat denna.

Jag har inte kunnat se någon skillnad på bilden och och kopierat denna men alltså enbart gett cred till fotografen och webbsidan.

Vi har under 10 000 artiklar aldrig varit med om något liknande och aldrig någonsin har någon hört av sig till mig på 15 år och sagt att vi kopierat deras text. Däremot har vi gjort det till andra som många gånger har ändrat texter.

Harne är sur för att jag vid två tillfällen tvingats gå till förbundsordföranden för att tvinga igenom förändringar som han på min uppmaning tidigare struntat i.