GO TO GLOBAL SITE   se es us fr za it
de ca au no
at br ru ch
gb pl nl sk
Hem | Nyheter | Videos | Artiklar | Galleri | Klippor | Gyms | Sök - Tick List | Forum | Ranking | Blogs | Kontakt | Ny Medlem
Forum: SWE / News / Vad hander pa forbundsniva Login in to contribute
Vad hander pa forbundsniva
OffLine 8a.nu
  2009-01-07 00:00:00    
Nu har det gatt over tva mander sedan Klatterforbundets nya generalsekreterare startade sin anstallning och trots detta verkar det utifran deras hemsida, sasom inget har hant? Faktum ar att man la upp mycket stora tillvaxtmal for tva ar sedan, men trots att antalet klattrare hela tiden vaxer sa har medlemsantalet sjunkit tva ar i rad!
OffLine Alexander Rydén
  2009-01-07 23:33:22    
Varför ens skriva på svenska sidan, när ni inte skriver åäö?
OffLine Jens Larssen
  2009-01-08 04:55:16    
Det forsta och sista som skrevs om den nya generalsekreteraren ar daterat for fyra mander sedan. For mig ar det pinsamt. "Johan kommer att börja arbeta 1 november och anställningen är på 70 %. Johan är ekonomie doktor i företagsekonomi, engagerad klättrare och har tidigare varit aktiv i förbundets tidning Bergsport. Han har även skrivit en avhandling och forskat kring ideella organisationer. En mer personlig presentation kommer att komma inom kort !"
Det finns massa personer som jobbar ideellt i det dolda pa forbundet men det finns en nyanstalld hogt avlonad generalsekreterare. Om man inte tar vara pa detta och visar att forbundet ar pa gang via en prsentation, intervju och tankar via hemsidan forstar jag inte hur de prioriterar sitt arbete.
Man ska val vara som en drivande motor och stotta alla ideella krafter runt om i landet. Det ar val manga som undrar vad som ar pa G med en sa valutbildad generalsekreterare...men istallet ar det dott. Vilka signaler sander det ut?
Jag har pratat med forrbundet om detta och man har sagt att saker ar pa G...men ingenting har hant. Att forbundet har tappat medlemmar i tva ar trots att allt fler klattrar tror jag framst hanger samman med hur man ser pa hur sin avlonade generalsekreterare arbetar. Vi ska inte hjalpa forbundet det ar den avlonade generalsekreteraren som ska hjalpa de ideella krafterna!
OffLine User Deactivated
  2009-01-08 12:25:22    
Du är ute på djupt vatten Jens...
OffLine Per Willén
  2009-01-08 13:04:44    
Gör en pudel Jens, för nu har du fan i mig trampat i klaveret ordentligt!
OffLine User Deactivated
  2009-01-08 16:29:26    
Jens, det där var verkligen ett jävligt dumt uttalande, kanske dags att sluta leva på gamla meriter och göra något åt saken?
OffLine Jens Larssen
  2009-01-09 05:00:02    
Faktum ar att jag redan for ett par veckor sedan patalade detta for en styrelsemedlem som sa - Du har ratt och jag har sagt att nagot maste handa. Jag tycker att det inte ar bra att det inte efter 10 veckor har synts nagonting pa hemsidan rorande den nytanstallde generalsekreteraren. Fragan ar hur lang tidsfrist de som klagat pa mitt inlagg tycker ar rimligt, tre manader eller sex manader. Jag tar det namligen som en sjalvklarhet att 100 %, alltsa aven de som klagar pa mitt inlagg, anser att det ar viktigt att den nya generalsekreteraren visar sig aktiv aven pa internet.
Noterbart ar aven att under Kansli sa star det, "Kansliet ar bemannat pa halvtid och det ar jag Hanno Bromo som jobbar dar."
Hanna och flera andra viktiga personer finns presenterade med foto men inte forbundets viktigaste person, generalsekreteraren.
Tycker ni inte som mig att man kan krava nagot av sitt forbund som vi de facto betalar en arsavgift som i jamforelse med andra forbund ar betydligt hogre? Hur svart kan det vara?
OffLine Manne F.
  2009-01-09 12:38:15    
Du sitter själv i förbundet och skriver här att det finns problem?
Det är just det Jens skriver. Du medger.
Det händer INGET!
Mycket snack liten verkstad!
Ni är valda av medlemmar för att göra saker. Ni har valt själva att sitta där.
Nu säjer du att medlemmar skall göra saker. Vad gör NI??
Tala om för medlemmar vad ni vill ha hjälp med och låt dem hjälpa till .
Ännu finns det inte en preliminär tävlings kalender för år 2009!
Dåligt!
Du frågar vad är det som skall hända?
Har ni inga visioner och idéer i förbundet?   
Då ska ni INTE sitta där!
WM i Globen kanske? En ny hall! Eller fler?
 
Helt rätt av Jens!!
Självklart skall en ny anställd presentera sig för övriga .
Man ska väl vara som en drivande motor och stötta alla ideella krafter runt om i landet . Det ar val manga som undrar vad som ar på G med en sa valutbildad generalsekreterare...men istället ar det dött. Vilka signaler sänder det ut?
Detta är även förbundets uppgift! (man behöver inte vara välutbildad se på Björn Borg)

Ni andra som deltar i denna diskussion SLUTA SVÄR!!!
Tänk på vilka signaler ni sänder om klättring med ert vulgära språk   !!!!!!
OffLine User Deactivated
  2009-01-09 14:14:04    
@ kupus: Det hade varit trevligt om du hade skrivit under ditt riktiga namn.
OffLine Per Willén
  2009-01-09 18:23:30    
@Jens När du utvecklar du kritik förstår jag den, även om jag tycker den, än så länge, är oberättigad. Det enda du egentligen vet är att inget hänt som du kan se på förbundets hemsida. Det jag inte förstår är hur du kan få för dig att sitta och skriva personangrepp på redaktionell plats på sajten. Har du kritik mot Johan och vill yttra den på förstasidan ska du göra det på ett OK sätt. Ta kontakt med Johan och ta reda vad som (inte) hänt och låt honom bemöta kritiken. Lägger du upp något på redaktionell plats har du ett ansvar för att det sköts på ett riktigt sätt. Annars får du lägga upp det på din blogg. Du har fått så otroligt mycket smisk för detta i kommentarer till tidigare artiklar så det är ganska anmärkningsvärt att du aldrig lär dig. Du skriver ju titt som tätt hur otroligt många som är inne på sidan. Då måste du ju förstå att 8a.nu för länge sedan blivit för stort för att det skall kunna vara ditt privata klotterplank. Du kallar det själv för Nyheter och Artiklar. Gå in och läs GPs lilla skrivarkurs på http://www.pluggad.net/skrivarskolan/index.asp . Själva kritiken uttalar jag mig inte om. Det är det plumpa övertrampet att dissa en person på förstasidan utan att han har en chans att bemöta kritiken som upprör mig. Därav kraftuttrycket som störde vår skygge, anonyme vän så.
OffLine Jens Larssen
  2009-01-10 05:11:39    
Det som star pa "nyhetssidan" ar fakta. Sedan har jag skrivit personliga kommentarer.
OffLine Per Willén
  2009-01-10 09:30:00    
Jens, har någon i den här tråden överhuvud taget, på minsta sätt, ifrågasatt huruvida det du skrev på nyhetssidan var fakta eller ej? Är det någon som ens antytt att dina "fakta" inte stämmer? Vad är det då för fakta du publicerar? Det har gått två månader sedan Johan började sin tjänst Det har inte hänt något på SKFs hemsida sedan dess Medlemsantalet har sjunkit två år i rad Dessa fakta presenterar du på ett sådant sätt att det antyds att Johan inte sköter sitt jobb. Kan du förstå varför vissa av oss inte tycker det är OK? Både Mats och jag har gett generell kritik som tydligen inte går hem, så jag försöker vara lite mer specifik med några konkreta frågor jag skulle vilja att du svarade på. Varför lät du inte Johan bemöta kritiken? Kontaktade du Johan alls och lät honom ta del av vad du tänkte skriva om honom? Har du tagit reda på vad Johan sysslat med istället för att uppdatera förbundets hemsida? På vilket sätt kan du koppla det sjunkande medlemsantalet till den nye generalsekreterarens inaktivitet på hemsidan? Har du några bevis för den kopplingen?
OffLine Jens Larssen
  2009-01-10 11:54:17    
Det maste val vara uppenbart att den i November nyanstallde generalsekreteraren inte har nagot som helst med att gora med forbundets medlemsminskning.
Den tidigare generalsekreteraren kommunicerade ej heller flitigt med medlemmarna och man kan valja att tolka det som att styrelsen kritiseras som inte har givit erforderlig arbetsbeskriving.
Nagot maste ju vara fundamentalt fel om forbundet tappar medlemmar samtidigt som forbundet vaxer...det kan vi val vara ovverens om.
OffLine Per Willén
  2009-01-10 15:10:57    
Det var i alla fall svar på två av frågorna, så då får jag väl upprepa de andra: Varför lät du inte Johan bemöta kritiken? Kontaktade du Johan alls och lät honom ta del av vad du tänkte skriva om honom? Har du tagit reda på vad Johan sysslat med istället för att uppdatera förbundets hemsida? Det är fel att hänga ut och kritisera någon på Sveriges största sajt i ämnet utan att låta denne bemöta kritiken...är vi överens om det?
OffLine Jens Larssen
  2009-01-11 04:47:18    
Du tolkar det som om Johan kitiseras...
OffLine Joakim Söderström
  2009-01-11 10:46:23    
Jag gör det också. Läs din första post, dvs fjärde på den här tråden igen och fundera. Då kanske du också kan se det som kritik på Johans arbete, eller? Är det inte hans utbildning, är det hans lön eller så är det hemsidans uppdatering. Kolla på din egen tidsinsats på den här siten så ser du att det går åt ganska många timmar åt att hålla en hemsida uppdaterad.
Glömde fråga, hur mycket betalar andra till sitt förbund? Du verkar ju ha koll och vad får de ut av deras förbund? Skulle seriöst vara intressant att veta. Inget personligt men du skrev ju att andra betalar mindre och får mer. Skulle var nyttigt att få den informationen förklarad för jag vet då inget om den saken...
 
OffLine DWF
  2009-01-11 11:40:07    
För det första fungerara väldigt få demokratiska och idiella organisationer. Detta är något som filosofer konstaterat sedan urminnestider. Vidare brukar effektiviteten inte dirket öka då det saknas klara enonomiska incitament att uppnå vissa mål. Tex all offentlig förvaltning är PER C ineffektiv av den enkla anledningen att det inte "lönar" sig att vara effektiv. I det fall polittiket inför målstyrning i syfte att öka effektiviteten för att förvaltningen skall få behålla sina eknomiska resursser så leder dettä nästan alltid till nedskärniingar och väljare och valda "drabbas" och dess uttrycker missnöje. Detta kallas för Public Choice teorin och är utvecklad på Chicago Universitetet. trorin har genererat flertalet Nobelpris. SKF utgör inget undantag. Denna typ av organisation kommer alltid att sträva efter egenmaximering och endast arbta för att göra RF glada. Jag tycker det är naivt att förvänta sig att SKF ska tillföra något till klättringen. I debatten om tränare till tävlingsverksamheten så sa jag att sponsorer är den bästa vägen framåt då förbundets struktur helt enkelt inte klarar av att hantera behoven. Av Mats " Om majoriteten inte bryr sig utan låter någon annan sätta agendan och fatta besluten så kan det tyvärr inte heller spela någon roll vilka beslut som fattas." Jag gissar att du uttrycker dig slarvigt här för gör du det inte så uppvisar du en skrämmande bild i din syn på demokrati och minoritetsdiktatur (få länder eller organisationer styrs av vad en majoritet, dvs representativ demokrati så som vi ha det i Sverige där ca 45 prcent av befolkninge bestämmer vad 55 procent vill). Det du säger är att en organisatin som är demokrtiskt tillsatt har obegränsade rättighter att göra vad de vill och sedan för resten lida. Det är så diktatorer och totalitära stater försvarara massmord, etisk rensning och andra otrevlighter. Mina exempel är drastiska och inte direkt kopplade till förbundet men de pekar på de fundamentala problematiken med denna typ av organisationer och det är något som vi måste ha med i bilden när vi skapar oss förväntningar på förbundet. Vad gäller droppet i antalet medlemmar så håller jag med Jens det är skit dåligt att inget synligt görs för att vända trenden men återigen så belyser det bara klyftan mellan valda och väljare och de olika intressen som driver dem. Sannolikt måste denn atrend vändas på lokal nivå och nya medlemmar ska bara tillföras förbundet från lokal nivå om furbundet lever upp till vissa förutbestämda motprestattioner. Typ en lokal revolt.... ps ta nu detta inte så bokstavligt det är lite humor i denna statsvetenskapliga lektion... Saxat ur WIKIPEDIA:
Public choice in economic theory is the use of modern economic tools to study problems that are traditionally in the province of political science . [ citation needed ] (A more general term is ' political economy ', [ citation needed ] an earlier name for 'economics' that evokes its practical and theoretical origins but should not be mistaken for the Marxian use of the same term.) [ citation needed ]
In particular, it studies the behavior of voters , politicians , and government officials as (mostly) self-interested agents and their interactions in the social system either as such or under alternative constitutional rules. These can be represented a number of ways, including standard constrained utility maximization, game theory , or decision theory . Public choice analysis has roots in positive analysis ("what is") but is often used for normative purposes ("what ought to be"), to identify a problem or suggest how a system could be improved by changes in constitutional rules. [ 1 ] A key formulation of public choice theory is in terms of rational choice , the agent-based proportioning of scarce means to given ends. An overlapping formulation with a different focus is positive political theory . Another related field is social choice theory .
OffLine DWF
  2009-01-11 21:29:23    
@Mats

Tack for ditt svar. BRA SVAR ven om jag inte delar din syn i allt sa har du vissa poanger. Marknaden ar enligt min syn summan av diverse imperfektioner, dvs inte ett satt att styra ett land men det kan vara ett satt att styra en organisation. Aven marknaden har ju "rostberattigade" medborgare de kallas aktieagare.

Jag ar verkligen ingen anarco kapitalist. Fast jag ar fd Frihetsfront/Friamoderata Studentforbundeare sa vists ar jag sakert libertarian i nagon mening.

Vad galler forbundet sa ar jag av uppfattningen att SKF inte kan eller har kunnat gora nagot vettigt for klattrare. Lifestyle klattrare ska verkligen inte foraktas.

Jag tror att foreningssverige har en overtro pa hur langt man kan na med ideella meddel och ska vi vara arliga sa krver nastan alla seriosa idrottssattsningar exern finansiering. SPONSORER fran naringslivet.

OffLine Jens Larssen
  2009-01-12 05:12:21    
@ Joakim: Skilj pa det som skrivs pa nyhetssidan med mina personliga kommentarer. Vad galler nivan pa medlemsavgifter sa har jag bland annat fatt den uppgiften fran ordforanden i klatterforbundet som ocksa har sagt att dessa maste minska.
OffLine User Deactivated
  2009-01-12 08:36:56    
Jens, om en nybörjare på klättring eller dennes föräldrar surfar in på den här NYHETSsidan och läser dina expressenskandaler, tror du dom tycker klättring är en sport att fortsätta med, och om du nu lyckas säga till dom att dom ska skilja på nyheterna och kommentarerna så kommer det komma en nybörjare imorgon och nästa dag och nästa dag, slutligen så kommer du inte hinna informera alla om att dom ska bortse från dina personliga kommentarer. Eftersom det är nästan uteslutet du som lägger upp nyheter här i sverige så tycker jag att du kanske ska ta ett uppehåll med det och koncentrera dig på andra saker i 7 till 14 dagar och faktiskt inse att en Nyhet som är granskad, rättstavad och faktabaserad faktiskt är en bra nyhet som många vill läsa, även du. men att spruta ut skvallar, skandaler och annat nonsens som gör att läsaren måste sila skiten själv på en nyhetssite som gäller något så lamt som klättring är bara helt fel. det här ju inte direkt hollywood eller Vita huset för den delen, så nyheterna kan faktiskt vänta i sådär 10 till 15 min medans du funderar på om du ska skandalskända SKF eller berätta om tid vs try gradering...........
OffLine Daniel Hallgren
  2009-01-12 10:30:11    
Jens, har du missat att det finns en helsideartikel om den nye generalsekreteraren i senaste Bergsport (sid 8)? Borde du inte nämna det också i din "nyhet"? Att sen SKF inte bara har lagt upp den artikeln på hemsidan är väl lite synd, men knappast så pinsamt som du vill få det till.

Och vad är det i övrigt som skulle ha "hänt" efter att han har tillträtt? Enligt artikeln i BS ska han jobba mycket med kansliet, och det brukar inte vara något nytt som "händer" då, det brukar vara vanligt, troligtvis inte superkul, administrativt arbete. Så varför denna massiva kritik? Har du ringt upp Johan och frågat vad han har gjort under sina första två månader?

Jag håller helt och hållet med Per ovan om att du borde lära dig att skriva bättre. Följ länken till skrivarskolan, det är en bra början! Jag tror att du både du, 8a.nu och klättersverige skulle dra fördel av högre journalistisk kvalitet på det som skrivs här på 8a.
OffLine Per Willén
  2009-01-12 11:04:31    
Ja Jens, jag tolkade det som kritik mot Johan. Och hur jag än vrider och vänder på det kan jag inte få det till att det går att tolka på annat sätt.
För att sätta lite perspektiv måste jag nämna att tycker det är beundransvärt att du drivit upp sajten till att få ett sånt genomslag och att du tar ansvaret för att rapportera om vad som händer i klättersverige. Lär du dig bara att inte använda sajten som din egen åsiktsmegafon och att veta vad som är OK att skriva blir det perfekt. Du kanske ska skapa en Jens hörna där du kan skriva om saker som retar dig eller idéer/innovationer du kommit på. Åtskilt från de sakliga, objektiva nyheterna. Typ en ledarsida. Då vet man att det är dina personliga åsikter och inte objektiva fakta.
OffLine Joakim Söderström
  2009-01-12 12:51:16    
@jens
Ja, jag tog ditt inlägg som kritik på generalsekreteraren. Inte nyhetssidan... Inlägget på nyhetssidan var tämligen lamt och intet sägande utan mer ett enkelt konstaterande. När debatten väl kom igång, vilket jag antar var meningen med nyhetsinlägget var ditt första inlägg skarpt kritiskt mot GS.
BTW
Förbundsavgifterna för medlemmarna sänks också iår från 200 kr ->155 kr/år för vuxna medlemskap. Personligen tycker jag man inte kan kräva så mycket mer för dom pengarna, men det är bara min åsikt.
OffLine Jens Larssen
  2009-01-12 13:07:18    
Jag tycker Joakim slar huvudet pa spiken, "Inlägget på nyhetssidan var tämligen lamt och intet sägande utan mer ett enkelt konstaterande ." Vidare antar jag att jag liksom alla andra far saga vad jag vill som en personlig kommentar.
OffLine Joakim Söderström
  2009-01-12 13:36:39    
Och kanske då en rätt tråkig "nyhet". Men debatten som följer är bra att ha, så länge den förs på rätt sätt. Och där har alla ett ansvar och tycker att man som ansvarig för sidan, (jens?) har ett större sådant då du väljer vilka saker som ska stå på nyhetssidan. Vidare  tycker jag då att du inte kan hävda att du som person ska kommentera och skriva vad du vill utan mer ska fungera som så "objektiv" nyhetsskribent som det går. Men det är det fler som påpekat redan, (utan att det förändras så det är väl bara att byta site för opartiska nyheter..)
OffLine Dan Hansen
  2009-01-12 21:40:15    
Just nu ser den här tråden ut att bli som den Jens hackade sönder för några veckor sedan. Över 30 inlägg och hälften handlar om rättstavning, Jens hit och Jens dit. Ska vi i fortsättningen läsa dessa nyheter och samtidigt få en lektion i hur Jens hit och dit förstör nyheterna? Orkar vi sålla bort alla jobbiga kommentarer? Det var kul i början, nu suger det. Jag pallar inte läsa 30 inlägg som enbart handlar om hur Jens borde arbeta. Och bry er inte så mycket om detta inlägget, jag blev bara trött på informationskanalen 8a för tillfället. Ursäkta mig i förskott.
OffLine Jens Larssen
  2009-01-13 06:13:24    
Jag tackar for alla rad for hur jag ska driva 8a. I en perfekt varld ar allt mojligt och jag skulle vilja gora vissa andrigar precis som ni onskar. Problemet ar att siten har byggts pa ett satt och sedan har den vuxit sa att jag da tvingas att bygga om den, "for att den ska vara trovardig".
Det kanns lite konstigt att jag sa dramatiskt maste forandra mitt arbetssatt, som val delvis har gjort den sa stor, sa att vi maste lagga tid och pengar pa omprogrammering.
Grejen ar den att jag i nulaget inte har rad att programmera om den enligt ovan onskemal. Jag betalar webmaster varje manad och han har hacken full med andra saker. Tyvarr ar det sa att en dylik foranding ligger pa var priolista men att den idag inte platsar pa Top-100. Sa vad kan jag gora for att blidka den allt vaxande skaran av besokare pa 8a?
OffLine User Deactivated
  2009-01-13 08:48:35    
Jag tror att om du skriver objektiva nyheter under "News" och sedan dina personliga reflektioner angående en aktuell topik under "Open Forum" så är det nog få som kan ha några invändningar. Det tror jag blir mer logiskt och lättare för nya användare att skilja på "officiella 8a" och dina eller någon annan skribents åsikter. Då skulle det även kännas mer ok om trådarna får sväva ut lite, vilket jag kan hålla med om att kan vara lite trist. På detta sätt använder du en redan befintlig funktion och aktuella diskussioner kommer att kunna ses i det högra hörnet.
Edit: jag menar också att diverse spekulationstrådar också kan hamna under "Open forum".
OffLine Andreas Baek
  2009-01-19 22:48:50    
Jag är oförstående inför den kritik 8a-grundaren få mottaga här på tråden om man betraktar frågan i ett större perspektiv: Som mindre insatt betraktare så får jag ut genom att skumma lite i infofloran på 8a att: *Jens hjälper till aktivt med förbundsanknytna aktiviteter i konkreta handlingar (både ord och verkstad) *Informellt påtalar brister i informationen till SKF-ledning (ger SKF chansen först att förbättras) *Det finns fog för kritiken enligt interna källor (Hög sanningshalt i inägget) *Information läggs ut på 8a för att förtydliga hur SKF (inte)arbetar. (Journalistiskt ansvar)
Jag kan hålla med att nyhetsinlägget inte förtjänar pris för elegant journalistik men vad sjutton återstår när de finkänsliga och sofistikerade tillvägagångsätten är verkningslösa? Tänk om det var fler aktiva ansvariga inom SKF styrelse och sektioner som lika öppet som  Mats vågade bemöta kritik och fler som deltog i förbundsanknytna projekt som Jens.  Då hade vi kunnat förändra på riktigt. Ros till både Jens och Mats!
OffLine Jens Larssen
  2009-01-20 07:13:58    
För mig ar det ofattbart att den person med 70 % tjänst på förbundet inte har skrivit ut de nyheter som gäller nyanställningar etc. För mig är det i själva verket en total skandal. Man kan ju fråga sig hur man prioriterar om man inte har fem minuter till övers för att redogöra för vad som händer på förbundsnivå.
OffLine Ingemar Mellgard
  2009-01-21 13:43:05    
För mig är det fullt fattbart att "person med 70 % tjänst på förbundet inte har skrivit ut de nyheter som gäller  nyanställningar" när nyanställningen är den egna! En utmärkt intervju och personbeskrivning fanns däremot sedan tidigare i Bergsport och det räckte bra för mig.
För mig är det svårförståeligt att någon skulle vilja vara generalsekreterare i Klätterförbundet när generalen är 8a.
Så länge som förbundets administration klarar av att producera och distribuera Bergsport och administrera försäkringen är jag nöjd. Allt därutöver ser jag som bonus eftersom klubbarnas avgift till förbundet är liten.
OffLine Jens Larssen
  2009-01-22 12:12:01    
@ Ingemar: Om man inte kan prioritera fem minuter av sin tid för att kommunicera med de medlemmar som betalar ens lön... "Idag gör jag min första dag på jobbet som ny Generalsekreterare efter Anita Rostén. Arbetet känns mycket inspirerande och jag hoppas bland annat att så snabbt som möjligt komma i kontakt med klubbarna för att höra om eventuella önskemål." (Detta tar väl typ 3 minuter att skriva) ...tycker jag det är en skandal av stora mått och jag kan inte förstå hur du kan ha så låga krav på någon som väl belastar den knappa budgeten med ca 400 000 kr per år. Den främsta anledningen till att han inte skapat sig en profil från förbundet var väl just det faktum att så snart han börjat jobba på Klätterförbundet inledde han en process mot ett annat jobb. Jag tycker det hela är sorgligt. Jag kommer också ihåg vad jag sa till styrelseordföranden i somras - Se nu till att välja någon där ni kan vara ganska säkra på att han/hon stannar några år! PS Jag vet några kända klätterprofiler som är så missnöjda med förbundet att de inte längre är medlemmar. De gör det som en tyst protest.
OffLine User Deactivated
  2009-01-22 14:55:28    
vad spelar det för roll om det är kända klätterprofil eller ej? Är deras missnöje viktigare än mitt?
OffLine Jens Larssen
  2009-01-22 15:15:04    
Om Sveriges kanske viktigaste klätterprofil har aktivt valt att inte tillhöra Svenska Klätterförbundet under flera år, pga av sitt missnöje, kanske detta säger något. Ditt eventuella missnöje är lika viktigt...
OffLine Hlynur Haf
  2009-01-22 17:45:53    
"PS Jag vet några kända klätterprofiler som är så missnöjda med förbundet att de inte längre är medlemmar. De gör det som en tyst protest." @ Jens. Vad spelar det för roll om några av dina polare utför en tyst protest? Vore inte hela uttalande mer snaskigt om du namngav dem. Tänk vilken rubriksensation det skulle skapa.  Exempel XXX hoppar ur förbundet pga missnöje. Respons : OCH!?! Helt ärligt. Vi är många som utfört en väldigt öppen protest mot din sida och dess bristande journalistisk. Hur mycket har ändrats pga detta? Inte mycket. Eller rättare sagt, inget alls. Och vad kan du lära dig av detta?
OffLine User Deactivated
  2009-01-22 20:37:54    
@ Jens: Du skriver: " Den
främsta anledningen till att han inte skapat sig en profil från
förbundet var väl just det faktum att så snart han börjat jobba på
Klätterförbundet inledde han en process mot ett annat jobb." Är det ett FAKTUM att det var så det gick till när Johan blev erbjuden ett annat jobb? Hur är det med faktakontrollen på 8a? Du har förstås pratat med Johan?
OffLine User Deactivated
  2009-01-22 21:47:53    
" Om Sveriges kanske viktigaste klätterprofil har aktivt valt att inte tillhöra Svenska Klätterförbundet under flera år, pga av sitt missnöje, kanske detta säger något." Ja, Jens, det säger något om den enskilda individens åsikt, men som du själv skriver efter så är ju den lika viktig/värdelös som min, och alla andra som är medlemmar i förbundet. så summan av kardemumman är ju att den inte är värd mer än så.... för förbundet styrs av oss alla... genom årsmöten m.m.  eller ger ett högre personbästa en medlem mer rätt i sin åsikt?  så om jag skulle onsighta 8b+ och sedan tycka att förbundet inte sköter sitt jobb så blir det sant och därmed rätt åsikt att tycka bland communityt?  :D Knappast.... som ovan, vem fan bryr sig om en enskild individ?  inte jag iaf...  
OffLine Carlos Cabrera
  2009-01-22 22:37:55    
"Om Sveriges kanske viktigaste klätterprofil..." Den här var rolig. Kan du förklara vad du menar med sveriges viktigaste klätterprofil? Har du kommit igång en viktighetsranking kanske? Vem är näst vitigast då? Vem är ist för tillfället? "Jag var med och bildade TK typ 1993, hamnade direkt som breddansvarig, men avgick efter några tröstlösa år när jag såg vart elitismen lutade åt med läger på Bosön osv. Dett är en sorglig historia. " Är inte uttalandet "Sveriges kanske viktigaste klätterprofil"  ett uttryck för elitism?
OffLine DWF
  2009-01-22 23:12:07    
nagra reflektioner:

Klattring passar inte for organiserad byrakrati. Sjalva poangen med klattring ar ju att man ar ute och klattrar. Det ar frihet att under eget ansvar vistas i bergen. Vissa gor misstag och dor, Thats part of the game. Allt snack om att bredda sporten och oka tillgangligheten ar trams. Vem fan gynnas av det? Det ar val tvart om sa att klippor stangs pga av overbelastning.

Knattesport e ju fin och trevligt men vad har det med klattring att gora? Bra aktivitet JA. Men mer e det ju inte och som Jens konstaterat forut sa kommer du ju inte ut pa berg sa da kan man ju fraga sig varfor forbundet sysslar med verksamhet som inte uppenbarligen ar anpassad for barn.

Ar det inte som jag sagt tidigare att forbundet borde delas upp da det inte gar att effektivt jobba for alla disparata intressen? Bolag slaktas divisioner saljs ut och laggs ned. Knatte klattring och Himalayaklattring ar ju som att ha Folk Race och F1 under samma organisation. Its just Fucked.

Jag var med pa den tiden som Sekreterare i SKF nar fragan om ansokan till RF behandlades och de som da drev den fragan var inte klattrarna utan klatterbyrakraterna. Dom sag val arvoderade tjanster och konferanser framfor sig men vad gynnar det klattring i berg?

I Bolag ringer man Mc Kinsey och ber dem ta en titt pa hur varlden bast kan bevaras och utvecklas men med klara mal och med insikt om att nagot maste goras om inte allt ska ga at helvete. Det e ju battre att 1000 personer far sparken an att hela bolaget lagg ned...
OffLine Peter Yakubenko
  2009-01-22 23:13:26    
Jens skriver: " Den främsta anledningen till att han inte skapat sig en profil från förbundet var väl just det faktum att så snart han börjat jobba på Klätterförbundet inledde han en process mot ett annat jobb." Janas Paulsson sriver:"Är det ett FAKTUM att det var så det gick till när Johan blev erbjuden ett annat jobb? Hur är det med faktakontrollen på 8a? Du har förstås pratat med Johan?" @Jens and Jonas. This is a serious accusation indeed. But what if this is true? Someone had been employed on our money for several month. And what was exactly the job he had done during that rather short period of  work for klätterforbundet? Please, give us an access to this information, so we can judge properly without a need of guessing or making unsupported accusations.
OffLine Andreas Baek
  2009-01-22 23:57:30    
Det är att göra det väldigt enkelt att säga: Kom med förslag om ni är missnöjda! En offensiv styrelse kunde förekomma engagemangstorka genom att säga ex: "Vad tycker ni om det här, skulle vi kunna höja medlemsavgiften med 20 kr så vi har råd med med osv .....     ?" Hur många styrelseledamöten har någon gång snappat upp en bra idé och uppmanat  förslagsgivaren att skriva en motion så att frågan kan behandlas?
OffLine Andreas Baek
  2009-01-24 13:34:13    
Det är ju självklart att ingen siktar på att göra ett dåligt jobb men det är inte heller helt självklart helheten blir bra och att resultat utfaller trots utmärkta enskilda insatser.  Nu är det inte så mycket resultatet som jag tycker är intressant utan tillvägagångssättet. Resultatet kommer ibland till sist som en belöning efter ett fullgott arbete. Den egna personliga ambitionen tror jag är grunden till allt gott och då tror jag att det är till stor hjälp att har tydligt uttalade mål, både kollektivt och individuellt. Om man av någon anledning inte når fram så kan man ju rannsaka sig själv om man vill att sin egen insats ska vara seriös. Men detta görs alltför sällan, det är ju mycket lättare att skylla ifrån sig eller stoppa huvudet i sanden :) (Nu pratar jag inte om någon specifik utan mer generellt) Kan det vara något i det här som Jens ser en slumrande potential inom förbundet som till slut manifesterar i det inlägg som startade den här tråden. Kanske även du Mats skymtar delar av outvecklade möjligheter eftersom du lägger ner mycket tid på förbundsaktiviteter? Mina inlägg kanske uppfattas som kritik mot styrelsens arbete och andra förbundsaktiva, men de ska ses som en reflektion utifrån det som skrivs här på forumet. Informationsunderlaget här och på SKF hemsida är alltför tunt och denna debatt riskerar därför bli betänklig i alla avseenden om det inte tillkommer mer uppgifter. Dock så tycker jag nog att om det stämmer att medlemsantalet i förbundet minskar, trots att antalet klätterutövare totalt sett ökar, så borde det mer än bara konstateras av de som har till uppgift att leda SKF mot uppsatta mål.  Finns det ett annat forum där sådana här frågor diskuteras inom förbundet? Någon får gärna upplysa om var denna mötesplats/er finns.
OffLine User Deactivated
  2009-01-24 15:39:59    
Frågan om att dela upp förbundet är väl sedan länge död, det var ingen genomtänkt tanke från början och den dödförklarades sakligt på Robowar-bloggen.
Hur många bilsportförbund finns det t ex i RF apropå "fucked"? Om hela den här tråden grundar sig på att det skulle ha varit bristande info kring generalsekreteraren så säger det ju en hel del om trådstarten, med tanke på att en uförlig presentation fanns i förbundsorganet tidigare. Om man VILL kritisera så kan man ju klaga på att samma artikel inte var tillgänglig på webben, men det är ju en teknikalitet, och springer rimligen ur personliga referenser om hur det är möjligt att kommunicera idag. Websidor är bra, men det betyder inte att tidningar inte räknas. Framsynthet är väl bra, men inte inskränkthet.
OffLine Jens Larssen
  2009-01-24 16:36:58    
Grundfrågan är alltså bristande information från den nya generalsekreteraren då denne inte på 10 veckor han uppdatera förbundets hemsida. Detta är väl rimligen ett minsta krav man bör kunna ställa.
Har man inte de internetkunskaperna så man kan kopiera och klistra in en färdigskriven artikel så är det sorgligt. Det är ändå dennes skyldighet att söka assistans så att så sker. Eller ska obetalde styrelseordföraren även göra detta?
OffLine Ingemar Mellgard
  2009-01-24 18:15:38    
@Jens
Vad är det som är så viktigt med ny föreståndare för klätterförbundets kansli? Det är väl liksom inte som om landet fått rikskansler. Att föreståndaren höll låg profil utåt är i mina ögon sympatiskt. Världen snurrar inte kring honom.
OffLine Jens Larssen
  2009-01-24 21:11:19    
@ Ingemar: Generalsekreteraren jobbar på årsbasis säkerligen minst dubbelt så mycket som någon annan på förbundet. För mig är han förbundets viktigaste person och det verkar styrelsen också tycka då den totala kostnaden för honom är ca 400 000 kr. Om inte du tycker att information om honom ska finnas tillgänglig efter 10 veckors arbete så antar jag att du lever i en gammal värld och hela hemsidan kunde väl i så fall läggas ner. @ Mats: Jag har i alla fall förklarat hur jag tycker ett framgångsrikt förbund ska drivas.
OffLine Ingemar Mellgard
  2009-01-24 22:13:51    
@Jens: I min gamla värld är en förenings ordförande den viktigaste personen. Inte anställd kanslipersonal som sköter återkommande tråkiga rutiner. Det nödvändiga tråkjobbet är inte så lätt att få utfört på ideell bas.
Lade märke till att förbundets hemsida uppdaterades trögt under ett par månader. Men nu vet vi att kansliet höll på att flytta och att en nyanställd fick annan anställning. Alltså finns ingen anledning till kritik. 
OffLine Jens Larssen
  2009-01-25 23:25:54    
@ Ingemar: Vi lever inte längre i din "gamla värld". Det är 2009 där internet utgör en mycket viktig del i vårt samhälle. En internet sida kan man uppdatera på fem minuter och prioriterar man så fel att den tiden inte finns på 10 veckor får man vara beredd på kritik. 8a har inte sagt som du negativt påstår, "förbundets hemsida uppdaterades trögt under ett par månader."
OffLine Ingemar Mellgard
  2009-01-26 00:02:24    
@Jens: Det är bra att ni inte lever i min värld. Platsen är upptagen.