GO TO GLOBAL SITE   se es us fr za it
de ca au no
at br ru ch
gb pl nl sk
Hem | Nyheter | Videos | Artiklar | Galleri | Klippor | Gyms | Sök - Tick List | Forum | Ranking | Blogs | Kontakt | Ny Medlem
Forum: SWE / News / Lindstedt kickas som förbundstränare Login in to contribute
Lindstedt kickas som förbundstränare
OffLine 8a.nu
  2010-12-23 00:00:00    
Svenska Klätterförbundets styrelse har beslutat att med omedelbar verkan låta Magnus Lindstedt sluta som seniorlandslagstränare. "Samarbetet upphör med anledning av att styrelsen saknar förtroende för Lindstedt att verka som representant för Svenska Klätterförbundet. Det bristande förtroendet bottnar i samarbetssvårigheter." Lindstedts problem började när han övertrasserade budget genom inköp av 20 kompletta ställ inklusive kabinväskor, se gammal nyhet. Han blev då satt i "karantän". Senare har det visats sig att "han har tagit ut orimliga ersättningar". Seniorlandslaget saknar därmed förbundskapten och tränare då Lars Högström i somras meddelade att han avgår efter säsongen 2010. Tanken är att en ny förbundskapten/tränare ska rekryteras av en Sportchef som styrelsen i sin tur ska rekrytera i vår.
OffLine User Deactivated
  2010-12-22 16:18:43    
Kommer du att sova bättre om nätterna nu Jens? När du stora scoop lett till att en av de bättre tränarna genom tiderna fått gå.
OffLine User Deactivated
  2010-12-22 16:20:51    
Jag har ingen aning om vilka samarbetssvårigheter det handlade eller vilka avgifter Magnus kan ha tagit. Jag känner honom som en stabil ledare samt varm, possitiv och engagerad person. Ett tack för den tiden som varit hade varit fint. Jag hoppas att de aktiva får tycka till när man nya förbundskaptenen väljs. Hoppas också att detta sker tidigt, låt inte de aktiva vara "vind för våg" för länge. De förtjänar en extra ansträngning!
 
OffLine User Deactivated
  2010-12-22 16:26:19    
Seriöst nu Jens. Lägg ner censur försöken. Det börjar bli barnsligt.
OffLine Jens Larssen
  2010-12-22 16:32:05    
"Jag vill också be om ursäkt för att ha skjutit budbäraren, Jens. Och utifrån de nya perspektiven också berömma honom för att ha hanterat det på ett bra sätt. För en gångs skull går jag emot mina principer och tar bort ett inlägg." När vi första gången skrev om detta kritiserades nyheten i skarpa ordlag inledningsvis på bland annat thebrunoshow.blogspot.com, som därefter bad om ursäkt, se ovan.
OffLine User Deactivated
  2010-12-22 17:22:59    
Nu förstår jag inte. Vad är nyheten nu, att Magnus fått sluta eller att du fick kritik för ett par månader sedan när Jon misstolkade "nyheten" och bad om ursäkt för det?
OffLine Jens Larssen
  2010-12-22 17:34:05    
Nyheten på 8a handlar om att Lindstedt fått kicken. Därefter har jag som en personlig kommentar givit ett exempel på hur ofta 8a kritiseras felaktigt. Att kalla Jons påhopp en misstolkning är direkt felaktigt. Jon har satt i system att klanka ner på 8a. 
OffLine Jon Smedsaas
  2010-12-22 19:46:19    
Nej, jag har inte satt i system att klanka ner på dig. Hade jag gjort det så hade jag varit tvungen att byta tangentbord vid det här laget. Numer får du såväl förtjänt som oförtjänt kritik så att det räcker och blir över på din egen sida. Det räcker med att göra några enstaka inlägg då och då när jag verkligen tröttnat. Det är du själv som skapar oss. Angående din första nyhet om Lindstedt tyckte jag att du hade hanterat frågan på ett bra sätt, när du redovisade vad du faktiskt hade gjort. Tyvärr misshandlade du det material du hade, så pass att många tolkade din nyhet på det sättet jag gjorde i det ursprungliga inlägget på TBS. Förväntar du dig att alla läsare ska skicka över ett mail för att höra hur det egentligen förhåller sig, som du gjorde av mig, när du förvanskar ditt grundmaterial i en "sensationell" nyhet? Efter att Alvaro ringt mig och förklarat hur ryktena gick i Göteborg insåg jag att det där var en fråga som borde redas ut ordentligt innan något överhuvudtaget borde skrivas. Nu är det officiellt att Magnus inte blir kvar som landslagstränare. Det är oerhört tråkigt för både Magnus och de aktiva att det inte blev någon positiv lösning. Jag instämmer till fullo med Carlos omdömen om Magnus. Magnus lämnar efter sig ett tomrum som är svårt att fylla. Det blir nog inte lätt att snabbt hitta någon med samma engagemang som dessutom har tillräckligt med tid över för ett sådant uppdrag. De aktiva förtjänar att de gör det.
OffLine Jens Larssen
  2010-12-22 21:18:14    
@ Jon: Kan du beskriva hur jag har "misshandlat" materialet i den första nyhet jag skrev under rubriken, "Seniorlandslagets budget överskriden" " Förbundet har stoppat vidare utbetalningar till seniorlandslaget och det var därför som tränaren Magnus Lindstedt inte fick åka till EM. Uppenbarligen så är det ett inköp av 20 kompletta ställ med landslagskläder inklusive skaljacka och kabinväska som fick förbundet att dra i handbromsen. Vid nästa styrelsemöte ska frågan behandlas, "...vi hoppas förstås att detta inte ska påverka de tävlandes situation", säger kassören Arne Kanth. Längre kommentar från Arne i kommentaren. " Vad var det vidare i denna nyhet som fick dig att påstå att det var jag som gjorde så att landslagsutbetalningarna stoppades?
OffLine Jon Smedsaas
  2010-12-22 22:01:47    
Som väntat. Du har i din blog och i tidigare nyheter avhandlat Lindstedt vilka skapar en kontext som din ursprungliga nyhet läses ur. Några ledtrådar hittar du också i kommentarerna. Lycka till! Tack och god jul!
OffLine Jens Larssen
  2010-12-22 22:25:52    
@ Jon: Du tycker alltså inte att nyheten var felaktigt skriven? Men du menar alltså att nyheten blir fel om man tidigare har läst mina bloggar, nyheter och kommentarer? Det verkar som om du får ta av dig dina "anti-jens" glasögon och läsa nyheterna för vad som där står!
OffLine Romeo Ohlsson
  2010-12-23 01:12:03    
saluför dem! Personligen förmår jag med nöje att investera i
dem
OffLine fredrik
  2010-12-23 01:47:58    
helt seriöst. hur kan varje jävla inlägg på denna sida bli en personlig "pro/con"-jens debatt? rätt så jävla tröttsamt för oss som bara vill läsa om vad som händer i klättervärlden. Är det så viktigt att dissa de som försöker göra något för att föra fram sporten? Tråkiga är att ni snart lyckas. Börjar tröttna på att läsa om allt skit och käftande som stör nyheterna. bra jobbat haters
OffLine Per Willén
  2010-12-23 07:46:17    
@Fredrik - Jens har tagit på sig själv i uppgift att ge omvärlden en nyhetsbevakning av vad som händer i klättersverige. Då han inte tydligt någonstans annonserar ett syfte eller agenda med denna nyhetsrapportering förutsätter man att han ska vara objektiv och korrekt i denna rapportering. Detta kunde inte vara mer felaktigt. Väldigt många nyheter som publiceras har förvrängts för att passa Jens syften. Dessutom med en (om man vill tro på att nyheterna är opartiska) fantastiskt låg journalistiketisk nivå som får tabloidpressen att framstå som pressetiska änglar. Jag kan bara tala för mig själv men jag tycker inte att det är en "pro/con" Jens-debatt utan en "hur Jens använder en, till synes, opartisk site för att driva sin egen agenda"-debatt. Tycker du själv att denna artikel "för fram sporten"? Jag har inget emot Jens själv, jag känner honom inte. Däremot blir jag förbannad när han använder sajten som slagträ för sina personliga syften. Det tänker jag fortsätta kritisera honom för så länge han fortsätter. Tyvärr orkar man ofta inte bry sig. Det blir mest när någon man känner blir drabbad man engagerar sig.
OffLine User Deactivated
  2010-12-23 10:57:41    
Tjena Fredrik!
Hoppas att du har det bra och att klättringen flyter på. Vi har inte sets på ett par veckor eftersom jag har fått g upp träningen eftersom pga trafikläget hinner jag bara jobba och åka i något av de värdelösa tågen Värsttrafik fortfarande har i drift, och så har jag ägnat mer än lovligt med tid åt att munhuggas med Jens...
Jag tänkte just ge ett begripligt exempel på varför jag hindrat dig från att "bara" läsa klätternyheter under de senaste dagarna. Texten bli lång så ta dig en kaffe och sitt om du orkar. Kanske är det av intresse för fler, vad vet jag?
Först och främst vill jag säga att 8a är en sida med potential och skulle kunna vara exakt hur bra som helst och det är den i min åsikt, utom för en liiten detalj. Jens hantering av nyhetsrapportering. Det har skrivits kilometerspalter om det och som du redan märkt från mina mail, bloggar och här äger jag inte förmågan att göra en bättre analys av läget. Men jag kan berätta om mig (ego, ego, ego!) Jag vet inte riktigt om jag har berättat det någon gång men jag har tränat folk i ca 24 år, de första 16 inom Karate och de senaste 8 inom klättring. Jag har tränat Matilda Söderlund, Oscar Krumlinde, Viktor Wiksell, Philip Samuelsson-Forsdik, Rasmus Schwerin fram tills i somras då jag meddelade dem att jag tyvärr inte har tid att åka till Stockholm var 5e vecka, prata i telefon flera gånger i veckan, maila lika många gånger och skapa träningsplaner under ca 10-25 timmar i månaden. Jag har en familj. Jag har även under en mycket kort period varit tränare för vår underbara juniorlandslaget, hjälptränare inom den inte mindre underbara seniorlandslaget, medlem i tränarkommiten, gett gratis kurser och massa annat jag inte orkar skriva här. För närvarande har jag nyligen börjat träna Geir Söderin och min gode vän Peter Larsson (som ioch för sig är lite lat ;-)), har lösa samarbeten med Mikael Andersson, Matilda, Karin Sterky och ett par riktiga elittränare nere i Spanien. Och just det! har alltid tid att hoppa över ett eller två av mina träningspass för att hjälpa folk som du (hoppas du är nöjd). Exakt ALLT detta har jag gjort gratis, jag har aldrig begärt en enda krona (utom bensinpengar när jag måst resa). Som du kanske vet hoppade jag av landslagen då jag tyckte att Jens klankade ner på landslaget på ett illvilligt och meningslöst sätt. Varför? Borde jag inte tåla lite kritik? Faktiskt gör jag det men inte de ständiga meningslösa påhoppen Jens har satt i system. Förklaringen ör att jag älskar min familj och att allt ideelt arbete jag lägger ner MÅSTE vara kvalitetstid, annars är det meningslöst att jag berövar min son och min sambo just KVALITETSTID. När jag tränade med dig vid ett par tillfällen, mailade några till och ägnade en hel del tankeverksamhet åt att försöka hjäpa dig med din träning betraktar jag det som just kvalitetstid, samma hände med landslagen, men om Jens eller någon annan får mig att känna att det jag gör raseras för attt någon har en annan åsikt än jag angående träning och tävling och kan tänka sig att förstöra år ut och år in tycker jag inte att det är kvalitetstid längre och när det har pågått ett tag hoppar man av. Detta tror jag gäller för fler än mig i den lukrativa branschen ideelt arbete. Svensk klättring lider förståss av många andra problem och debatt är en nödvändig, om än ibland jobbig, inslag i klätterkulturen men Jens drabbar TK, förbundsstyrelsen, tränare, klubbar, ungdomar, föräldrar (i överförd mening), tävlingsarrangörer, elitklättrare, FA och i stort sett alla som syns och engagerar sig ideelt inom svensk klättring sedan ett årtionde tillbaka. Om bara en några per år känner som jag och slutar (det händer såklart) så är just Jens hetska jakt på alla oss som engagerar/t oss ideellt ett stort problem för svensk klättring eftersom vi som slutar tar erfarenheten med oss "i graven"och kvarvarande nya krafter får uppfinna hjulet gång på gång. Sedan handlar det ju om rättspatos. Om man kan köpa att en liten del (i jämförelse med den stora massan) trakasseras och direkt ber dem dra dit pepparn växer bara för att man vill ha en "lugn och fin" nyhetsflöde, hur vinklade nyheterna än är så har något gått fel i vår sport. Är det så det förhåller sig är vill jag inte vara en del av kollektivet, sköter min egen träning, stänger mina bloggar och lägger mukavle på mig själv och behåller mina tankar och ider (av alla slag) för mig själv. Nu känner jag inte dig så väl, men har fått intrycket att så är definitivt inte fallet och hoppas att jag missförstått din kommentär eller att du helt enkelt saknade information om frågan. jag hoppas att du inte känner att jag har varit alltför hård mot dig här men det jag skrivit ovan (och säkerligen mer, mycket mer) behövde komma ut. Ber om ursäkt för den långa texten och hoppas att vi ses om några dagar och då hoppas jag att du gjort läxan för det är dags att svettas på riktigt. Ha en god Jul!
OffLine fredrik
  2010-12-23 12:24:26    
åh, vad roligt att höra av dig Carlos! (om än i en tråkig kontext) Nej, absolut tycker jag det är fel när man vinklar nyheter och använder ett publikt medium för sitt eget syfte, speciellt när det är på bekostnad av andra. Däremot kan jag tycka att det är väldigt tråkigt att en sida som så många är kopplade till, och som håller så mycket potential ska hamna i en så tråkig position där allt som skrivs och görs granskas med hatiska ögon. Det tar (precis som du säger) alldeles för mycket energi på ett negativt sätt när det blir såhär. Men för min del känns det som konstruktiviteten i kritiken till Jens (8a.nu), försvann för väldigt länge sedan, och det jag egentligen stör mig på är alla kommentarerna av typen "du stavade fel din jävla sopa! Kanske borde börja granska dina "sk" nyheter?!" För i all ärlighet. Är inte det lite onödigt? Ett mysigt alternativ hade kanske varit att slänga upp lite mer reklam på sidan och anlita någon nyhetsskribent som kan ta hand om allt vad nyheter är. Då kanske vi till och med kunde få lite tätare och bättre journalistik ur det hela. Absolut kör jag hårt på dina tips och är supertacksam för den tid du ägnat åt mig, och hoppas att jag inte har varit oklar om den saken. Nu ser jag fram mot ett superstarkt 2011 med allt vad det innebär. Ha en god jul, och sprid lite peace and love nu för helvete ;)
OffLine User Deactivated
  2010-12-23 12:50:46    
Klart du har rätt. Tar man ordet rättspathos i sin mun så kan man inte heller låta bli att uppmärksamma den massiva elaka kritiken Jens och 8a får, rätt ofta som hämnd eller ren taskighet. Det är tråkigt att man sysslar med det och tråkigt att när man väl blivit ledsen övergår det så lätt i ilska och då är det än mer beklagligt att man har så nära till löjligheter och onödiga personangrepp. Här tror jag inte en sekund jag är skuldfri, som alla andra försöker man bli en bättre människa men vägen är kantad av misslyckanden.
Jag tar din kritik som en nödvändig spark i arslet och ska komma oftare med mer än bara klagomål.
OffLine Lars Hedberg
  2010-12-24 10:01:54    
Som enbart läsare, tills nu, av denna hemsida, så kan jag tycka att alla som klagar på Jens bör ställa en fråga: Är det Jens som är ägare till 8a eller någon annan ? Om Jens är ägare, så har han all rätt i världen att skriva vad han i princip vill - så enkelt är det. Man kanske inte gillar det som skrivs, men man har då ett alternativ: Starta en egen hemsida någon annan stans och se till att dra internet trafik till den så att den blir en bättre sida ur eran synvinkel. Men att hacka på ägaren till en hemsida för att han (eller för den delen hon) har en åsikt ? Dra mig baklänges... Det finns faktiskt alternativ till 8a - men inget av dom har samma trafikmängd som Jens sida har. Det kanske kan tolkas som problem, men innebär bara att de som försöker erbjuda något annat enbart erbjuder något sämre.... Således, klanka ned på Jens om ni vill - mig gör det personligen inget. Jag känner inte Jens, har aldrig mött killen, men energi att driva fram sin vilja verkar karln inneha. Jag hoppas att den ger med sig något gott som t.ex. Granitgrottan (som jag, dessvärre, inte besökt än) verkar ha gjort. Det finns många andra profiler som givit mycket - men som är rätt tysta om det. Och sedan gnäller ifrån för det ena eller det andra. Internet är en stark åsiktsmaskin, hur man använder det är upp till var och en. Jag brukar bara läsa, men nu tycker jag att vissa verkar missa poängen med vem som äger en hemsida och har rätt till sina åsikter - även om dom får blodet att koka hos läsarna ;-)
OffLine User Deactivated
  2010-12-24 15:25:39    
Intressant resonemang Lars, ur många synvinklar. 
Jag motsäger inte dina åsikter men vill gärna tillägga något. Tror någon att bara för att han/hon äger en hemsida eller är speciellt engagerad på något annat sätt får oemotsagd (edit)trakassera folk har denne misstagit sig kapitalt. Sedan är det upp till ägaren att avsluta mitt konto i dennes privata hemsida om motreaktionen gör att blodet kokar.
God Jul!
OffLine Lars Hedberg
  2010-12-25 11:12:44    
Mats: Intressant historibeskrivning, undrar om den är 100% korrekt. Jens kan ju chimma in och skriva sin version. Men återigen, det som missas är att är man missnöjd, så måste man i såfall göra något åt det. Mats skriver själv ovan att det är 8a:s maktfaktor (dvs mängden trafik som dras till hemsidan). Om man vill ändra på den strukturen, maktfaktorn alltså, så måste man skapa en förutsättning som är ja vad man kanske kan kalla rakare och enklare. Dvs om det nu finns så många som vill klätterförbundet väl, varför finns inte ett bättre internetstöd på just hemsidan för förbundet. Det är knappast så att 8a:s framgång skett för att förbundet haft en bättre websida, snarare tvärt om, förbundet verkar inte vara riktigt med på spåret eftersom alla som verkar för förbundet, direkt eller indirekt hänger här på 8a. Och som alla vet, det råder åsiktsfrihet i Sverige (nåja, vissa gränser finns, men de existerar inte inom klättring tack och lov). Vill du få din åsikt hörd, så är det upp till dig själv. Ger det Jens rätten att kapa fotknölarna av folk ? Nix - men ni ger Jens mera makt genom att själva bidra till 8a ;-) och därmed själva dra upp trafiken till 8a. Vill ni protestera, sluta använd 8a - låt Jens åsikt, om den nu får erat blod att koka, att stå obesvarad. Men vill ni göra det ni tycker är rätt, så för all del, driv upp trafiken så att 8a fortsätter vara en "maktfaktor" (det är inte 8a för övrigt, men om man vill tro det så är det helt okej för mig, det är Mats åsikt enligt ovan....). Det är som att tro att Wikileaks är en maktfaktor i världen, vilket det inte alls är, utan enbart en åsiktskanal för att få folks blod att koka.
OffLine DWF
  2010-12-25 12:04:23    
Makt sex och videoband... Den har traden har sparat ut som sa mycket pa natet.  8a har sannolikt langt mindre makt an vad som antyds har i traden. Det ar latt att forvaxla makt med  problemformuleringspriviligium , det ar det Jens besitter och som beskrivs. Att Jens och 8a sedan inte ar de basta pa att utnyttja detta ar en helt annan sak.  Makt far bara de som kan paverka andra att folja dem. Internet ar en distributionskanal 8a ett oppet forum utan en tydlig agenda. Skulle nagon med en agenda aga 8a skulle 8a kunna vara en maktfaktor men for det behovs trovardighet och en genomtankt strategi.  @ Mats Wikileaks ar sjukt intressant fenomen, de har lurat alla att tro att de ar ute i "ett allmant intresse att avsloja" nar de i sjalva verket ar som vilken annan intresseorganisations som hellst. Det intressanta med Wikileaks ar inte vad de publicerar utan vad de inte publicerar. Dom har en agenda.  Men dom ar ingen maktfaktor. Folk reagerar och allt aggerande som blivit en foljd motverkar det syfte Wikileaks pastar sig ha. Snake Oil salse...
OffLine User Deactivated
  2010-12-25 12:12:11    
Lars Det finns säkert de som vill att 8a är en skitsida och att den borde stängas för att Jens åsikter är jobbiga att ta. Jag tycker att 8a är en svinbra sida och har svårt att tänka mig en klättersida med mer utvecklingspotential. Jag är inte speciellt missnöjd med de ständigt växande trafiksiffrorna heller. Men ibland (hyfst sällan) tar jag mig "friheten" att tycka till, speciellt när en tråd inleds med orden "Debat/Jens". Jag blir vannsinnig när folk trakaserar Jens för annat än faktainnehållet i debattsidorna här. Jag tycker att de som använder sig anonymitet i nätdiskussioner eller loggar in här med falska/fingerade man är riktiga kräk. Men folks ägandeskap av hemsidor som inbjuder till diskussion är jag inte speciellt brydd om. Nog om det, jag loggade in efter en relativt lång period för att påpeka ett par saker. Nu låter jag er vila ett tag. Hoppas vi ses den 16 när man ska diskutera sportstrategin inom SKFs ramar eller möjligen i en träningslokal eller vid klippan. Tills dess får ni ha det bäst.
OffLine Robert Andersson
  2010-12-29 13:19:56    
Jag tycker det skulle vara en jättebra idé om varje nyhet/artikel hade två diskussionstrådar; en för själva ämnet och en annan för "journalistisk diskussion kring utformningen av nyheten och löpande 8a.nu/Jens-kritik appropå denna nyhet/artikel". Då kanske det någon gång skulle gå att läsa/skriva något som faktiskt är relevant för ämnet, samtidigt som det finns utrymme att (konstruktivt) kritisera journalistiken, utan att det förra totalt drunknar (och snabbt avlider) i det senare.
OffLine User Deactivated
  2011-01-05 14:57:48    
Jag tror att alltihop bottnar i kvalitén på nyheten. Som journalist ser jag direkt hur denna nyhet skulle kunnat innefatta en kommentar från SKFs ordförande, en kommentar från Magnus, och en mindre tendentiös rubrik. Då hade den efterföljande diskussionen blivit mer saklig. Jag har själv ringt till både Magnus och förbundet. Det är snabbt fixat. Sedan föreslår jag att Jens i det längsta undviker att själv delta i den efterföljande diskussionen. Alltför ofta är hans inlägg det första efter själva nyheten. Då får man snabbt känslan av att det är ett debattinlägg och inte en nyhet, och alla som har åsikter om 8a´s grundare går igång. Självklart får Jens sköta sin sajt precis som han vill. Men det är synd att inte Sveriges och en av världens största klättersajter kan fungera bättre. Jag tror för övrigt att många är nyfikna på Jens åsikter, men varför inte förlägga dessa till en egen blogg? J
OffLine Jens Larssen
  2011-01-05 18:38:40    
Jag håller med att den journalistiska nivån kunde och borde vara betydligt bättre på 8a. Problemet är självfallet resurser och tidsbrist. Jag har helt enkelt inte tid och vi har absolut inte möjlighet att anställa någon. Den som vill hjälpa till och skriva nyheter är välkommen att göra så. Jag skriver vanligtvis ej det första inlägget i forumet men självklart vill jag som alla andra kunna kommentera särskilt då kommentarerna är kritiska och visar bygga på missuppfattningar. Jag startade 8a som en blog och skrev då självfallet enbart egna reflektioner. Med tanke på att siten har vuxit och är nu störst i Sverige och faktiskt världen så har jag tvingats stiga åt sidan och nedprioritera mina personliga reflektioner. Det känns lite konstigt att på det sättet som siten var framgångsrik och blev störst får jag inte längre driva siten. Men att kräva att jag ska flytta undan än mer och skriva mina egna åsikter i en personlig blog är ett steg för långt. Alla dagstidningar har ledarsidor där det tycks friskt. Varför får jag inte göra samma sak?
OffLine User Deactivated
  2011-01-05 20:20:30    
Att sidan är störst behöver inte betyda att den är bäst eller inte behöver utvecklas. Jag ser att 8a.nu har mycket stor utvecklingspotential att fungera som en riktig nyhetsportal men då måste framförallt kvalitén på källgranskningen bli bättre. Mitt grundtips är att lägga alla personliga vendettor åt sidan och utgå ifrån att försöka leverera objektiva rapporteringar. Du skriver att du vanligtvis ej lägger det första inlägget men tittar man på de 10 trådar som är aktuella idag står du för den första kommentaren i 40% av fallen och räknar man sedan de första tre (3) inläggen är siffran uppe i 70%. 
OffLine Jens Larssen
  2011-01-05 23:37:23    
Jag håller med om att den behöver utvecklas men det saknas tyvärr resurser. Jag försöker som du skriver leverera objektiva rapporteringar såtillvida jag inte kör dem som underskrivna debattartiklar etc. Vanligtvis är väl ett ord som betyder att jag skulle ha skrivit de 6 av 10 första inläggen, men som du säger så har jag skrivit 4 av 10. Dessa handlar tex om tilläggsinfo som tex att Luht ringde mig idag och sa att även han gått 8b på trad samt " På något sätt så har jag blivit kontaktperson för Hallinden" etc. Detta är alltså inte att jag börjar debattera eller ger en personlig åsikt.
OffLine User Deactivated
  2011-01-06 09:28:28    
"Vanligtvis" är nog rätt att använda även när en person står för 40% av de första inläggen på ett forum med flera tusen användare... Vore jag dig skulle jag avstå från att kommentera överhuvudtaget. Du jämför ibland med Aftonbladet men hur ofta ser du ex Jan Helin skriva i kommentarsfältet i anslutning till artiklarna?
OffLine User Deactivated
  2011-01-06 10:11:31    
Jens "Men
att kräva att jag ska flytta undan än mer och skriva mina egna åsikter i
en personlig blog är ett steg för långt. Alla dagstidningar har
ledarsidor där det tycks friskt. Varför får jag inte göra samma sak?" Jag menar absolut att du får göra samma sak. Men det som är grejen med en ledarsida är just att den är ett uttalat opinonsforum, helt skilt frpn nyhetssidorna. Alla vet att ledarsidan är ägarens åsikt. Och väldigt sällan ser du familjen Hjörne eller Bonnier i kommentarsfälten på deras nyhetssajter. Detta med bloggen är bara ett tips - den kan ju för övrigt ligga helt och hållet inom 8a, bara åtskild från nyheterna. Jag tror att det hade gjort sajten ännu bättre. Du hade kunnat föra fram dina tankar fritt, och diskussionerna på nyhetssidorna kunde kanske bli mer sakliga.
OffLine fredrik
  2011-01-06 11:52:28    
Inga dumma förslag alls. Tidsbrist kan jag mycket väl tänka mig att du har. Men jag har svårt att se hur en sida med så pass mycket trafik har sådan enorm resursbrist. Kanske dags att kolla över annonsavtalen? :) En bloggfunktion finns ju redan på sidan, ledarsidan och bloggen räcker ju alldeles utmärkt för att föra fram sina personliga åsikter. Sedan vet jag inte med er andra, men jag väntar och längtar efter ett uppsving i databasen. En sida för varje problem/led, där gradförslag kan läggas, betor diskuteras osv. Databasen är ju trots allt stommen i 8a.nu (eller?)
OffLine Jens Larssen
  2011-01-06 13:03:39    
Jag gör redan så att jag skriver mina personliga debattartiklar åtskiljt från nyheterna. Tittar man vidare på sportrapportering i en tidning så innehåller den ju i princip alltid en åskit typ, "Sverige hade övertaget i första halvek men sen när Danskarna bytte två spelare så tog de besittning av mittfältet", etc etc. Den komersiella sidan av 8a är än så länge en oprioriterad del av 8a. Den kräver ju också resurser vilket gör att min tidsbrist blir ännu större. Webmastern jobbar ständigt med att utveckla data basen men även här föreligger resursbrist då han har ett heltidsjobb samt familj. Att censurera och ta bort rätten för mig att få skriva kommentarer kommer inte på fråga. Jag startade 8a med att ha massa åsikter och listor och inom några månader var den bland de största i både Sverige och Världen...ett sådant framgångsrecept kan man inte förändra. Faktum är ju att många av mina nyskapande åsikter senare har accepterats på både det lokala och globala planet.
OffLine User Deactivated
  2011-01-06 14:24:20    
All respekt för att man inte hinner allt man vill. Men jag och många med mig hade nog bilden av 8a redan var en i första hand kommersiell webbplats. Trafikvolymen är väl stor? Och databasen en ganska unik och kul uppfinning. Sluta tänka "Jens blogg" och börja tänk "world domination", anlita en klätterjournalist (tyvärr, jag har redan ett jobb), en driven annonssäljare och kör järnet! Den kommersiella sidan är ju det som SKAPAR resurser, inte tvärt om!
OffLine Jens Larssen
  2011-01-06 15:18:27    
Min timlön är ca 30 - 50 kr beroende på hur man räknar. Jag tror inte att man kan göra så som du föreslår utan att man ökar bannerplatserna med flera hundra procent...och då hade ju folk blivit sura på det istället :-)
OffLine User Deactivated
  2011-01-06 21:35:57    
Ingen vill censurera dig utan snarare att du tydligt ska delge dina åsikter på rätt plats. Ungefär som en ledarskribent och inte med artiklar av typen "TK och förbundet är tillsammans med Bohusläns KK världsrekordsämst"... Dåligt formulerade/vinklade artiklar i syfte att skada andra ideellt arbetande personer/organisationer tillsammans med att du känner dig manad att hela tiden "försvara" vad du tidigare lagt ut gör att personen "Jens Larssen" och den kommersiella hemsidan "8a.nu" får en väldigt stark koppling. Om hemsidan ska överleva i längden tror jag tyvärr att du måste ändra inställning och anta en helt annan roll än den du tagit på dig idag... Angående om sidan är kommersiell eller inte så är det väl så att du vid ett flertal tillfällen framhävt att det är ett aktiebolag samt att jag tvivlar på att reklamen på sidan är gratis. Finns det en omsättning är det väl att beteckna som en kommersiell verksamhet? T.om Blondinbella är ett registrerat aktiebolag och dessutom ett framgångsrikt sådant... Fortsätter ni driva sidan som den görs idag ser vi nog början på slutet så fort en alternativ hemsida/databas dyker upp. Idagsläget är databasen unik medan jag tvivlar på att någon tar nyheterna och debattinläggen på riktigt allvar.
OffLine Jens Larssen
  2011-01-06 22:25:50    
Om nu ingen tar nyheterna och dabattinläggen på allvar, var ligger då problemet Du verkar blanda ihop saker och ting. Jag skriver redan under med namn på mina debattartiklar...vad gäller övriga artiklar så innehåller de bara fakta och inga åsikter. utifrån din definition är självklart sidan komersiell...varför tar du upp detta, där har vi ju samma uppfattning...för mig verkar det som om du mest går in för att kritisera mitt arbete vilket känns olustigt.
OffLine Andreas H
  2011-01-07 01:26:10    
Jens skriver: "Det känns lite konstigt att på det sättet som siten var framgångsrik och blev störst får jag inte längre driva siten. Men att kräva att jag ska flytta undan än mer och skriva mina egna åsikter i en personlig blog är ett steg för långt. Alla dagstidningar har ledarsidor där det tycks friskt. Varför får jag inte göra samma sak?" Du sätter fingret på problemet, Jens. Du får självklart skriva vad du vill, men om du vill vara framgångsrik, mer uppskattad av läsarna och överleva på längre sikt så bör du för din egen skull rensa bort alla subjektiva, värderande ord från nyhetsplats. Du har fått höra samma goda råd och uppmaningar i åratal. Läs t ex John Liungmans, Plast Kens och Per Willéns kloka ord i den här tråden. Varenda mediekonsult och halvbra journalist i Sverige skulle säga samma sak. Det är naturligtvis svårt att gå från att vara en liten, amatörmässig site till världens största nyhetsförmedlare i klättervärlden. Kraven ökar enormt och det gäller att motsvara dessa för att kunna bibehålla varumärket och läsekretsen. Det är inte lätt att plötsligt bli en världsreporter, vilket du ju faktiskt är, men då kan man alltid ta lärdom av människor som har mer erfarenhet och kunskap. Om man i stället konsekvent struntar i läsarnas råd så tolkas det som arrogans och/eller ren dumhet.  Ledarsidor i tidningar är sedan hundratals år tillbaka, världen över, en inarbetad redaktionell plats för tidningsledningars personliga reflektioner. Ledarsidorna upplevs av läsarna som skilda från det övriga innehållet i en tidning. Om journalister skulle börja lägga in egna kommentarer efter artiklarna skulle varumärket påverkas negativt och upplagorna eventuellt falla. Hur tycker du läsarna upplever att kommentarer skiljs från nyheter på 8a.nu? Det stämmer att sportjournalister använder värderande uttryck, men oftast syftar dessa på konkreta händelser som utspelar sig under ett avgränsat förlopp. T ex försvarsspelet i sista perioden i en hockeymatch. Du skriver ofta svepande, generella åsikter utan att låta någon kommentera påståendet, t ex att tradgrader är hårdare än sportklättergrader "efter dess inflation". Det är som att be om kritik. Du har skrivit så mycket tokigt och försvagat ditt varumärke så mycket att du numera, tyvärr, får kritik så fort du skriver den minsta detalj som går utanför protokollet för raka nyheter. Och de flesta jag känner här i Stockholms klätterkretsar orkar inte ens läsa eller kommentera längre. Per Willén skriver att man inte längre orkar bry sig, Plast Ken flaggar för att nyhetsrapporteringen inte tas på allvar. Här har du ett problem, Jens. Alla dessa synpunkter är kanske svåra att ta till sig om man utgör en enmansredaktion och saknar journalistbakgrund, men det finns gott om duktigt mediefolk som du skulle kunna ta hjälp av för att göra 8a.nu till en bättre och långsiktigt mer framgångsrik site.
OffLine Jens Larssen
  2011-01-07 08:47:06    
Men jag har ju förändrat siten och dess artiklar mycket dess senaste åren. Nu är ju mina personliga åsikter separerade från nyheterna. Att skriva att tradgrader är hårdare än sportgrader är fakta. Om nu sportjournalister får skriva värderande uttryck som du skriver...varför gäller inte detsamma för mig. Om du läser DN eller GP's sport så ser du som sagt värderande artiklar i 90 % av fallen, se tex en artikel om en fotbolls eller hockeymatch. 8a har vuxit i 11 år på raken, det senaste året med 31 % så att folk i Stockholmtrakten inte läser siten är en grov överdrift. Det finns ju tex statistik på ju exakt hur många Stockholmare som läser och senaste statistiken tror jag sa att det var just denna stad som besökte 8a mest i hela världen!
OffLine User Deactivated
  2011-01-07 09:56:33    
En liten tanke bara. 8a.nu har praktiskt taget ingen riktig seriös konkurens. Jag tror visst folk läser nyheterna och det är ett stort värde i dem i och med att de är snabba. Som "användare" av 8a slutade jag titta regelbundet (varje dag) i Desnivel.es och Climbing just för att nyheterna kom mycket snabbare och man själv kunde direkt gå i många toppklättrares scorecard och se om de hade lagt in en kommentar, detta är genialiskt och saknar motstycke. Jag tittar dagligen in i 8a av 2 huvudanledningar, snabba nyheter och cirkusen kring debatterna. Kvaliten i nyheterna är helkass i många fall men jag kan ta det så länge ingen erbjuder något bättre (Björn jobbar på bra förstås...). Här kan du välja om det är bra eller inte att driva siten som du gör. Min upfattning är att 8a.nu får existera eftersom databasen är gigantiskt och att det finns ett försprång mot eventuella konkurrenter. Som "användare" kommer jag att försvinna illa kvikt den dagen en site som exempelvis Climbing (skamlöst eller inte) kopierar konceptet med scorecard, ranking och snabba nyheter, och gör det proffsigt. Min gissning är att tanken har slagit varenda medelintelligent klättrare som finns och det är en fråga om tid innan det omsätts i praktiken. Det är förstås upp till dig att driva siten som du anser vara bäst, men jag skulle ta in mer reklam, ta några eller alla de goda råden ovan och rusta för konkurens, för risken är stort att 8a inte överlever ett halvår med ett scenario som den jag beskriver. Jag hoppas verkligen att 8a  tar vara på den poteintialen och inte någon annan. Jag tycker dessutom att ditt arbete ÄR värd mer än 30-50 kr i timmen. Tänk vad mycket bättre siten skulle vara om du inte slösade bort massa tid på att ständigt hålla folk stången i 8-10 meningslösa debatter kring dina personliga uppfattningar. Skulle inte det vara mer kvalitetstid för dig? Tror du skulle få mindre hjälp av andra för det?
OffLine Hans Stenlund
  2011-01-07 10:35:45    
Jens Wrote: "Det känns lite konstigt att på det sättet som siten var framgångsrik och blev störst får jag inte längre driva siten. Men att kräva att jag ska flytta undan än mer och skriva mina egna åsikter i en personlig blog är ett steg för långt. Alla dagstidningar har ledarsidor där det tycks friskt. Varför får jag inte göra samma sak?" Problematiken med 8a är helt annorlunda än exempelvis små svenska klätterforum och klätterbloggar. På de "små" sidorna så är det helt ok att dryfta negativa åsikter eftersom att de addresseras direkt till närmast sörjande och där kan man dryfta oigenomtänkta och felinformarade debatter hur mycket man vill. Är man emot Lindstedt, trots att hela landslaget vill ha honom kvar, så säger man det lämpligen i en sådan miljö. Här kan du även redovisa/debattera hur du själv tar ut ersättningar för exempelvis undomsläger. 8a är en sida som går lång utanför den innersta kretsen. Det är den sida som är ansiktet utåt för svensk klättring, både mot det svenska samhället samt även mot den internationella klätterscenen. All form av negativ "reklam" är definitivt inte god reklam. Det är tragiskt att det första man måste göra som svensk klätterturist är att förklara att man absolut inte har något med 8a att göra. Jag vet inte vad dina kompisar säger men de klättrare som jag träffat på har då aldrig haft något positivt att säga. Det är mycket tråkigt. Mao ändra inställning! Prova att utgå från att alla vill väl och skriv därefter.
OffLine Jens Larssen
  2011-01-07 12:07:49    
Än en gång...nyhetsrapporteringen har ju förändrats iom att siten har vuxit och kritik har framförts. Det ni klagar på har ju förändrats. Ta tex nyheten som gäller denna forumtråd. vad är det för fel på nyhetsrapporteringen här?
OffLine Andreas H
  2011-01-07 12:22:49    
"Men jag har ju förändrat siten och dess artiklar mycket dess senaste åren. Nu är ju mina personliga åsikter separerade från nyheterna." Ja, du är på god väg och nyhetskvalitén är högre i dag. Men du behöver kanske separera ännu mer. Varför måste du förresten torgföra dina åsikter alls, är det så viktigt? "Att skriva att tradgrader är hårdare än sportgrader är fakta." Det var egentligen tillägget "efter dess inflation" jag syftade på. Det är ett värderande uttryck. "Om nu sportjournalister får skriva värderande uttryck som du skriver...varför gäller inte detsamma för mig. Om du läser DN eller GP's sport så ser du som sagt värderande artiklar i 90 % av fallen, se tex en artikel om en fotbolls eller hockeymatch." Men för sjutton, det skrev jag ju. "8a har vuxit i 11 år på raken, det senaste året med 31 % så att folk i Stockholmtrakten inte läser siten är en grov överdrift. Det finns ju tex statistik på ju exakt hur många Stockholmare som läser och senaste statistiken tror jag sa att det var just denna stad som besökte 8a mest i hela världen!" Du har säkert rätt, Stockholm har gissningsvis också landets största klättrarpopulation. Men det var inte poängen. Aftonbladet är Sveriges största dagstidning och drar in mångmiljonbelopp varje dag, men har usel trovärdighet. En anledning är många års samlade tabbar och överdrifter. Precis som Carlos läser jag 8a.nu dagligen eftersom jag delvis jobbar i klätterbranschen och siten är den enda stora nyhetsförmedlaren, det finns inga bättre alternativ. Varför inte göra en läsarundersökning (och då menar jag inte ett vanligt foruminlägg) och fråga vilka förändringar som skulle få fler att läsa 8a.nu?
OffLine Hans Stenlund
  2011-01-07 14:29:31    
Jens (citat): " Det ni klagar på har ju förändrats." Faktiskt! Det är bra mycket roligare att läsa trådarna nuförtiden då du försöker besvara kritiken och inte bara skriver samma sak mer än tre gånger i samma tråd. Som du säkert märker (bla via denna tråd) så är de stora flertalet intresserade av att 8a ska framgå som en grymt seriös klättersida än att sänka dig som person. Man behöver definitivt inte vara överens men man kan alltid försöka belysa sin åsikt ur ett positivt perspektiv. Då blir de som läser automatiskt positivt inställda och då slipper man upprepa samma mantra 47ggr på raken i varje tråd där resultat endast blir att folk blir förbannade. En anna bra grej kan vara att lägga ner alla former av gnäll som härrör från "gbg vs. sthlm". Det upplevs bara som småsint. Keep up the good work! Låt 2011 bli året då 8a visar sin fulla potential.
OffLine Romeo Ohlsson
  2011-01-09 19:35:27    
Varför inte begagna en oklanderlig programmerare som gör hemsidan
proper och såväl lättanvänd?

8a är förmodligen den kryckigaste delen inom internet jag
vart i mål med i modern tid, man har tillfälle att tro att den har sitt
ursprung i stenåldern.

Fräscha mot ett högre läge sidan helt, lägg undan databasen
och dona ett nybyggt nutida forum ock.

Skriv intet själv på hemsidan utan jaga rätt på ett antal kvantiteter
journalister och be dem plita om saker som du erhållit nys om. Det kan vara vardagliga
användare som fått anseende.
OffLine Jens Larssen
  2011-01-09 20:21:11    
Vi skulle gärna vilja ha hjälp av både programmerare och journalist för att göra 8a bättre. Problemet är att vi dock endast kan betala symbolisk lön. Sannorlikt skulle man kunna göra sidan mycket mer lönsam om man la ner lite mer tid på försäljning vilket jag dock inte prioriterar. Vidare så skulle man tjäna mer pengar om man skickade ut marknadsföringsmail till alla medlemmar eller fördubblade antalet banners...men det kommer ju bara skapa ännu mer kritik. Den som tror att han/hon kan göra det bättre än mig är välkommen att försöka.