GO TO GLOBAL SITE   se es us fr za it
de ca au no
at br ru ch
gb pl nl sk
Hem | Nyheter | Videos | Artiklar | Galleri | Klippor | Gyms | Sök - Tick List | Forum | Ranking | Blogs | Kontakt | Ny Medlem
Forum: SWE / News / Kajsa Rosen först #2 men efter protest #10 Login in to contribute
Kajsa Rosen först #2 men efter protest #10
OffLine 8a.nu
  2015-05-10 00:00:00    
Förra årets guld- respektive bronsmedaljörer, Hannes Puman och Kajsa Rosen, kom #9 och #10 vid årets första Europacup i den äldsta juniorklassen. Förra året tävlade de i mellersta juniorklassen. Noterbart är att klättermässigt kom Kajsa näst högst på finalleden men efter protest på att hon stått felaktigt blev hon sist i finalen. Här följer övriga svenska resultat. (c) Björn Alber

14 Fredrik Serlachius, 35 Fabian Förander (42)
13 Ymer Alber, 31 Olof Morsing, 36 Markus Gillberg (38)
37 Freja Duncan, 43 Alexandra Gullberg, 45 Maja Hallgren (46)
Kompletta resultat

- Kajsa klättrade jättaebra och var klar två när plötsligt Schweizarna lämnade in protest mot henne och två andra för att de hade trampat på en ihopklistrad slinga, säger Förbundskaptenen Reino Horak.

- Kajsa hade ingen fördel av detta och även en av schweizarna råkade trampa fel men det var det ingen som brydde sig om. Verkligen osportsligt beteende av schweizarna men vi vet alla att Kajsa var näst bäst!
Click to Enlarge Picture
OffLine DWF
  2015-05-10 19:24:15    
Att den Svenska ledningen inte svarar med samma mynt och protesterar mot Schweizarna är helt obegripligt för mig. Argumentet att det inte hjälpt Kajsa är ju helt irrelevant. Är det så dom vill tävla så ska dom så klart få tävla så men inte utan att också själva drabbas. 
OffLine Jens Larssen
  2015-05-10 19:43:39    
Varför lägga ner tid och kanske pengar och dessutom skapa mer dålig stämning om det inte påverkar Kajsas resultat? 
OffLine DWF
  2015-05-10 20:18:29    
Hur kan det kosta pengar? För att i framtiden få dom att fatta att det är bättres att klättra och låta resultaten avgöra. Svenskar är så naiva att jag skäms
OffLine DWF
  2015-05-10 21:19:16    
Jag tycker vidare att ledningens oförmåga att agera är ett hån mot Kajsas insatser och allt hon satsar på att klättra bra för Sverige. Ledningen är där för att hjälpa och försvara de tävlandes intressen, lite som försvarsadvokater. Om dom missköter det och är konflikträdda kanske dom ska pyssla med något annat. 
OffLine Jens Larssen
  2015-05-10 22:10:10    
Det kostar typ 500 kr att protestera. Vänligen var lite sansad tills du har pratat med Kajsa. Om hon  inte kunde ha avancerat från sin #10 plats även om en motprotest gick igenom, så varför skulle man protestera? Tror det är bättre att visa godwill istället för att skapa badwill vilket kanske kan drabba svenskarna i framtiden. Dumåste väl känna till den remarkabla framgångssagan som Team Horak har stått för medjuniorerna de senaste åren. 
OffLine DWF
  2015-05-10 22:24:06    
Varför ska man skicka med en landslagsledning med allt va det kostar om dom inte ska hjälpa de aktiva?  Inget av vad du skriver är relevant eller intressant.  
OffLine Jens Larssen
  2015-05-10 23:17:47    
Tänk om det är så att Kajsa tycker just att landslagsledningen har hjälpt henne på bästa sätt? Du kan väl kolla upp detta först innan du kommer med officiell kritik mot landslagsledningen.
OffLine DWF
  2015-05-11 09:07:06    
Jens du måste lära dig att skilja på sak och person.. Horak är en trevlig person som jag brukar träffa på då och då på tävlingen i Briancon.  Horak gör i mina ögon inte ett bra jobb som landslagsledare i en situation där han kan protestera för att visa att han stöttar Kajsa och samtidigt visa andra nationer att protester inte ska avgöra resultatlistan. Nu skiter han i det för att inte skapa dålig stämning. Det är helt absurt i mina ögon. Att han sedan har andra goda sidor är irrelevant.  Jag är en idiot på en massa olika plan, men det gör mig inte till en dålig pappa eller värdelös på mitt jobb. Vissa aspekter av mitt jobb är jag bättre på än andra. Det är liksom så vi är som människor.  DISCLAIMER: Jag är personligen ganska engagerad i Kajsas klättring både privat och proffesionellt. Jag är sponsor ansvarig på MOON Climbing och vi sponsrar sedan några år Kajsa både finansiellt och med utrustning. Jag klättrar också med Kajsa varje sommar sedan några år och försöker hjälpa henne att hitta den bästa tänkbara klättringen ute.  Det jag skriver i inläggen ovan är mina privata åsikter.
OffLine Reino "Nicki" Horak
  2015-05-11 10:28:12    
Hej,Lite tråkigt att läsa tråden framförallt när de skrivande inte har vare sig rätt information eller fakta i frågan. Att reagera och ha en personlig åsikt på det som är skrivit är helt ok och även en rättighet. Om jag som förbundskapten sedan tycker det behövs är det bättre att jag själv försvarar mitt handlande. Jag kan bara försäkra att vi gick igenom alla möjliga åtgärder för att kunna hjälpa Kajsa. Allt annat är och vore helt otänkbart. 
OffLine DWF
  2015-05-11 12:01:53    
Men varför då inte svara med en protest? Vad för fakta är fel? Varför protesterades det bara mot Kajsa och inte de två andra som också trampa på denna slinga? Är du fel citerad?