GO TO GLOBAL SITE   se es us fr za it
de ca au no
at br ru ch
gb pl nl sk
Hem | Nyheter | Videos | Artiklar | Galleri | Klippor | Gyms | Sök - Tick List | Forum | Ranking | Blogs | Kontakt | Ny Medlem
 By: Jens Larssen  | Date: 2006-03-13  | Category: Interviews    | Comment  
 8a.nu

magnusjunior.jpg

Lill-Mange 13 år

MANGE2n (2).jpg
Vintern 04/05 spenderades på Railay beach
mange.gif
Kriminell kantarell, 8a Bild Jesper Östlund (även nedan)

mangemusk.gif

- Little! Jag kommer precis in i isoleringen när Lill-mange (13) gör sin debut på den internationella tävlingsarenan i Holland och hör honom svara på frågan om han är nervös? Magnus vann naturligtvis och sedan fortsätter han traversera runt ända till läggdags då gymägaren säger - You have to pay doubble fee for the little marathon boy! På väg hem mot Sverige sitter alla i bilen men Mange saknas och hittas högst upp i överhänget. Han fick åka hem med selen på...

Lill-Mange har blivit stor nu och vann senast det öppna Norska Mästerskapet där han slog Magnus Midtbö som var i final på de sista två världscuptävlingarna och vann J-VM osv. - Det kändes overkligt när Midtbö föll av och nu är jag ännu mer motiverad av att träna och tävla. Intervjuen är gjord av Johan Gross och tanken är att vi här och nu startar en stafett intervju.

Okej, brudar och party eller är det bara klättring som gäller?
Jag lever för klättringen, skulle inte kunna tänka mig mitt liv utan klättringen. Party är som en rolig bonus å brudarna får drömma, det finns bara en för mig.

Vad är planen för i år?  
Redpointa en massa hårda leder och tävla både nationellt och internationellt. Försöka träna lite mer seriöst å gå in för det mer.

Hur, när började du klättra och varför fortsatte du?
Det var min farsa som tog med mig första gången till klätter fabriken. Året var 1997 tror jag. Jag klättrade nästan hela tiden efter jag hade börjat å kände att jag blev bättre från gång till gång å det var kul. Farsan och jag börja klättra ute ganska tidigt å då öppnades en helt ny värld för mig. Det var många duktiga klättrare som tränade här på fabriken som man såg upp till. Då blev man motiverad till att träna mer så man kunde spöa dom.

En gång i tiden var Jens Larssen din coach har det gett dig några men?
Jens är en grym coach å jag har fått mycket värdefull hjälp av honom under mina år. Att jag fortfarande drömmer mardrömmar om dom långa fallen från alla träningsläger i Holland och de hårda pressen när man bara vill säga ta men bara fortsätter stöta uppåt för rädslan att få ta sitt pick å pack och gå hem är väl en annan sak.

Vad i klättringen är det som inspirerar dig?
Det finns så mycket som inspirerar mig. Just nu är det tävlingar och olika projekt utomhus.

Berätta om uttrycken rävflin och att sova räv?
Det är nåt få människor kan göra å går inte att lära ut. Man måste vara född med det.

Bästa respektive sämsta klätterupplevelse?
När jag och min gode klätter partner/vapendragare Mikis Tsagarakis skulle sova över i hängmattor halvägs upp på en vägg i Utby. Vi hade inte planerat det så bra å det spåra ut ganska rejält, men kul var det! Sämsta klätter upplevelse var när jag rammla ner när jag bouldra å skada foten så jag inte kunde klättra på några månader.

Vad e det som gjort dej så fruktansvärt stark har du nåt hemligt recept?
Det är mitt räv sovande på mornarna och ett bra stöd från familjen.

Har du nåt projekt utomhus  som hägrar? När är det dags?
Kriminell kantarell i Hyltebergen, 8b/8b+ har jag tänkt sätta i vår.

Viktigast kaffe eller tv-spel?
Back in the days försökte min gode vapendragare Mikis få in mig i tv-spelandets mörka värld men jag slog mig fri så nu är jag skötsam å dricker mitt kaffe å tar mitt snus.

Vem skulle du vilja intervjua och varför?
Skulle vara kul att ställa farsan mot väggen. Han har ju lite på G med landslaget och ny klättervägg i GBG.

8a.nu