GO TO GLOBAL SITE   se es us fr za it
de ca au no
at br ru ch
gb pl nl sk
Hem | Nyheter | Videos | Artiklar | Galleri | Klippor | Gyms | Sök - Tick List | Forum | Ranking | Blogs | Kontakt | Ny Medlem
Latest Articles: SWE Äldre artiklar
Latest  
Anders Söderlund om bouldering, ungdomar och skador 2013-06-03 Comments: 0 
Anders Söderlund - Bouldering, Ungdomar och Skador (Anders är förbundsläkare och pappa till Matilda Söderlund (20), Sveriges mest framgångsrika tävlings- och sportklättrare) Bouldering är roligt, socialt och en förutsättning till att bli en bättre klättrare. Man lär sig att läsa leder, lösa krux vilket man även har stor nytta vid repklättring.
 
Boulder session på Labbet 2013-04-26 Comments: 0 
Torsdagen den 25 april var det dags för Boulder Session PreSM på Klätterlabbet i Göteborg. En öppen tävling med formatet klättra så många problem du kan på 2,5 timmar. Det är en populär tävlingsform som lockar alla, från barn till tävlingsklättrare. – Det blev en riktigt bra tävling, med roliga problem och bra spridning på svårighetsgraderna, sade en nöjd Ricardo Morales efter tävlingen.
 
Vett & Etikett på 8a's forum 2013-04-09 Comments: 0 
På 8a.nu strävar vi efter att få en trevlig och mogen ton i kommentarer och debattinlägg. Nedan följer de etikreglerna vi från och med april 2013 tillämpar. För att kunna göra inlägg i kommentarer och starta forumtrådar krävs det att du är registrerad medlem och inloggad. Du registrerar dig som medlem genom att fylla i ett formulär under Ny medlem.
 
Skaderisker för Barn/Ungdom 2012-07-24 Comments: 0 
Barn/ungdom & klättring av Björn Alber All fysiskt aktivitet hos barn skall beaktas ur minst två perspektiv, dels de potentiella fördelarna och dels de potentiella riskerna. Dagens industriella samhälle har en flora av potentiella problem. Den lägre fysiska aktivitetsnivån hämmar såväl kropp
 
Juniorlandslagets träning 2012-05-25 Comments: 0 
TNT-Concept Hannes Puman #2 i Edinburgh där han året innan var #42. VM 2011 med Nicki till väster och Timo till höger. I generella drag kan man säga att TNT arbetar med helheten hos individen (teknik, rörelsemönster, styrka, uthållighet o mental kapacitet samt livssituation).
 
Petter Restorp Intervju 2012-05-11 Comments: 0 
Yosemite Kärleken, 8b - Orepeterad Bouldering på Häller Klättertorpet Berätta lite om varför ni flyttade till Bohuslän och öppnade Klättertorpet? För två och ett halvt år sedan lämnade vi Göteborg och flyttade in i ett litet torp mitt mellan Häller och Galgeberget.
 
Belhaj filosoferar om klätterlivet 2011-12-30 Comments: 0 
Då min gamle polare och coach Jens har legat på mig att jag skulle rapportera lite grejer samt frågor från flera varför jag inte är lika aktiv på 8a.nu kommer här lite tankar kring min klättring i dagsläget. Det är ingen genomtänkt avhandling (även om det kanske framstår som det!) så jag hoppas att
 
Karbins Juniorelitsatsning 2011-12-20 Comments: 0 
Stefan Eklund berättar om Karbin och Karbin Klätterklubbs Juniorelitsatsning Juniorsatsning Karbin / Karbin Klätterklubb Sedan tidig höst 2011 har Karbin klätterklubb inlett en organiserad satsning på juniorsidan i och med den s k Elitgruppen. Då Karbin KK är en relativt nystartad (hösten -10) klubb så får jag väl säga att det hela ändå skett relativt snabbt.
 
Pulserande greppteknik 2011-05-02 Comments: 1 
UTHÅLLIGHET: PULSERANDE BLOD / GREPPTEKNIK Sportklätter eliten greppar pulserande. På detta sätt undviks långa kontakttider och samtidigt maximeras blodcirkulationen i underarmarna, vilket minimerar mjölksyran. Här följer en lite lekmannamässig analys av hur blod- och greppspulsation hänger samman.
 
Fotteknik 2011-05-02 Comments: 2 
HUR TRÄNAR OCH VAD INNEBÄR BRA FOTTEKNIK FÖR EN SPORT- OCH TÄVLINGSKLÄTTRARE (SoT) -98 Bra fotteknik brukar definieras som förmågan att stå på små steg. Denna förmåga ställs sällan på prov för en SoT, som oftast klättrar på överhängande väggar med större grepp och steg. Hur skiljer sig bra fotteknik på små respektive stora steg.
 
Mentalträning 2011-05-02 Comments: 0 
Klätterteori och mental träning: Bergsport -98 Varför tränar sport- och tävlingsklättrare mindre än alla andra idrottsmän? Är det, det fysiska eller det psykiska som begränsar eller är det avsaknaden av tränare som gör klättrare bekväma? Kan någon säga sig träna hårt fysiskt och psykiskt utomh
 
Ergo Holds 2011-04-20 Comments: 0 
Greppen slipas innan packning och leverans Färdigblandade greppmassan hälls upp i formarna Kenneth Marklund och Håkan Eklund Ergo Holds - Sveriges enda grepptillverkare Ergo Holds har nu funnits i snart 8 år. Det började med några greppserier av medioker kvalité som slipades fram under vintern 2003 av grundarna Kenneth Marklund och Håkan Eklund.
 
NM-vinnare Rundin intervju 2011-04-20 Comments: 0 
Bild: Aki Hassinen Robert Rundin vann sensationellt NM i bouldering i Mars. Han är en känd profil i Stockholm då han jobbar som ledbyggare på heltid och har placerat sig i topp på många gymtävlingar. Annars har han smugit under 8a radarn trots att han onsightat 8a och bouldrat lika hårt.
 
Hudvård a la Olausson 2011-02-19 Comments: 0 
Av Daniel Olausson, http://bouldersgate.blogspot.com Hur viktigt är det med bra hud och hur gör du för att få det? Climb-On, Elisabeth Arden, Locobase Repair, Absolut torr och Antihydral är produkter som kan användas som genvägar till bra hud. Men det kan också ge motsatt effekt. Vilka är dera
 
Malmö manifestet 2010-10-31 Comments: 3 
Malmö Manifestet. I ett försök att hindra di unge från att dra ifrån alltför mycket så har några väl till åren komna klättrare i Malmöregionen skapat ett handikappsystem som är sprungna ur embryot som gick under namnet ”gobbareglerna” Dessa regler hoppas vi skall kunna införlivas i full skala i ra
 
Intervju med en stark gutt 2010-09-22 Comments: 0 
Fakta: Namn: Magnus Midtbø Ålder: 21 Bor i: Norge/USA/Spanien                      Sponsorer: Mammut, Frictionwalls och AAK Tränare: Nej Familj/Relation: Mamma, pappa, 2 helsyskon/2 halvsyskon.
 
Mikael Andersson om nyvunnen styrka 2010-07-12 Comments: 0 
Tro på Mirakler, 8b+ (c) Filip Arvidsson Slartibartfast 7B+, Skokkelvika (c) Karolina Vessberg Mikael Andersson har under de sista tre veckorna gjort tio leder 8a och hårdare i Hell utanför Trondheim, inklusive Snarveien till himmelen, 8b+. 8a ställde ett par frågor om den nyvunna styrkan och hans intressanta utveckling de senaste fem åren.
 
Crackoholic - en klätterdokumentär 2010-04-06 Comments: 1 
En film av Jonas Paulsson & Mikael Widerberg ( www.crackoholic.com ) Crackoholic - a story about passion Helhetsbetyg: €€€€ € Det är lika bra att nämna det med en gång. Crackoholic äringen klassisk klätterfilm där akrobatiska moves, skrik och housemusik varvasför att bygga upp adrenalinnivån hos betraktaren.
 
Potrero Chico - Mexico 2010-02-28 Comments: 0 
Jennys vinter Kopierat från Jenny Körlins blog Ännu en slackerperiod är till ända och jag har nu börjat jobba i Eskilstuna. Har inte tagit mig till klätterhallen än, ffa pga en elak fotstukning (det är farligt att gå på plan mark). Vad gjorde jag under ledigheten då? Åh, en massa roliga saker! Först var jag två veckor i Portugal o lärde mig surfa.
 
Rättelse 2010-02-18 Comments: 0 
8a utnämnde i förra årets årsbok , Shadowplay till världens hårdaste boulder graderade samtidigt upp den till 8C+. Detta används numera som referens i världens klättermedia men tyvärr är utnämningen och uppgraderingen baserad på mycket lösa grunder; två personer som inte har prövat problemet och ett foruminlägg.
 
Cape Town - Sydafrika 2009-11-11 Comments: 0 
På Toppen av 3-pitchen Jacobs ladder, 5b på Taffelberget ser man Lion Mountain och på sidorna Camp Bay och Kapstaden med Mandelas fängelseö i bakgrunden. Pernilla på andra standen med 50 meter under fötterna. Vanlig grym Rocklands 6C Montagu 15 m promenad från vårt boend
 
Bultpolicymöte i Bohuslän 10/10 2009-10-09 Comments: 1 
Diskussionspunkter till mötet 2009-10-10 Jens Larssen som har bultat mest i Bohuslän på senare år har skrivit ner snabba svar till de flesta av frågorna.   Bultpolicy m.m. Har vi mandat att bestämma hur det skall se ut med bultar och liknande i vårt område? Jag tycker ordet "mandat" är felaktigt då det i juridisk mening betyder ett avtal.
 
Igångspark på klätterverket stockholm. 2009-09-07 Comments: 0 
I helgen var det igångspark på klätterverket i Stockholm. Det var ett fullspeckat schema hela dagen och kvällen. Peter Bosma med flera bjöd på gratis teknikträning. Björn Bergman höll ett mycket intressant föredrag om kost och träning. Johan Luhr hade bildvisning där han visade bilder från hela sin otroliga karriär till hårdrocks-musik.
 
Anmälningar till NM/Juniorcup Klätterdomen 2009-09-01 Comments: 0 
Seniorer Herrar ( -93) ·          Erik Carlsson, Norrköpings Klätterklubb, Sverige ·          Christian Wied, Københavns klatreklub, Danmark ·          Søren Andersen.
 
Komiska trakasserier 2009-08-28 Comments: 1 
Hej Nicklas   Jag ser att Du eller Lars har varit och gråttit hos denna TOMTE! Jag pratar om BARN Ni gråter om TACO-BUFFE!  Jag pratar om framtid = BARN men Ni är där hela tiden med TOMATSÅSEN ! Jag pratar om WM men ni är kvar på bingo lotto i Majorna! Hade NI gjort ERT plikt så kanske skulle dessa BARN kunna ta MEDALJER om två dagar i Frankrike.
 
 
Avdelningar
 
 
Interviews (21)
 
Training (12)
 
Tips & Tricks (10)
 
Review (18)
 
Travel & Crags (8)
 
Invitations (1)
 
Other (39)
 
Environment (1)
 
Product News (1)
 
Populära artiklar
 
 
Klätterväggar allt billigare (18 192)
 
Träning på greppbräda (11 079)
 
Topo Granitgrottan (10 408)
 
Genvägar till 8a (9 255)
 
Vett & Etikett på 8a's forum (8 306)
 
Charlotte Durif intervju (8 106)
 
Scott Mooney (7 031)
 
Skomakarprofil (7 008)
 
8a Deep water solo försök av Råström (6 695)
 
Redpointtaktik (6 496)
 
Redpointtaktik (6 496)
 
SM Boulder 2009 (6 091)
 
Årets klättrare (5 857)
 
Swedish climber of 2006 (5 700)
 
Arets svenska klattrare (5 581)
 
Mest debatterade
 
 
Årets klättrare (20)
 
Arets svenska klattrare (12)
 
Konfirmering, Upp- och Nedgradering (9)
 
Skomakarprofil (8)
 
Vad kostar klätterbilresan (5)
 
Topo granitgrottan (5)
 
Onsight - recension (4)
 
Malmö manifestet (3)
 
Svenska Bouldercupen - Göteborg (3)
 
Fotteknik (2)